Nog iets meer dan 300 dagen en dan start de mooiste zesdaagse mountainbike-etappewedstrijd in Wallis voor de derde editie! Het was dit jaar al heel mooi om te zien dat rijders uit de Lage Landen, ondanks gebrek aan bergen bij hen thuis, hoog in de diverse klassementen eindigden. We zijn benieuwd naar de deelnemers van volgend jaar en we zullen je te zijner tijd graag op de hoogte houden van hun avonturen en wedstrijdperikelen in één van de mooiste mountainbikegebieden op aarde!

Nieuw in 2016

Het concept van de Perskindol Swiss Epic is om ieder jaar een nieuw wedstrijdparkoers te ontwerpen en innovaties te introduceren. Dit garandeert dat de rijders ieder jaar een nieuw avontuur zullen hebben en een wedstrijd die altijd spannend zal zijn.

Parkoers 2016
  • Kortere etappes: de Swiss Epic heeft een lengte van 360 km met 12.500 klimmende hoogtemeters; de Swiss Epic Flow heeft een lengte van 280 km met 8.000 klimmende en 15.600 dalende hoogtemeters.
  • De etappeplaatsen worden in omgekeerde volgorde aangedaan: er wordt gestart in Zermatt, en de wedstrijd verloopt dan via Grächen en Leukerbad naar Verbier.
  • Het wedstrijdparkoers zal over 100% nieuwe paden leiden.
  • Meer ‘flow’: de rijders zullen genieten van singletrails met nóg meer flow. Verder zal de 4e etappe de ‘flow-day’ van de week zijn, met meer afdalen dan klimmen.
Nieuwe kategorie

De kategorie ‘Corporate’ is voor 2016 herontworpen. Drie teams van twee personen van hetzelfde bedrijf, organisatie of club zullen onder één racenummer deelnemen in óf de Swiss Epic óf de Swiss Epic Flow.

PERSKINDOL SWISS EPIC

Nieuw budget voor het all-inclusivepakket

Het nieuwe all-inclusive budgetpakket met basis slaapaccommodatie kost voor de Swiss Epic CHF 2.950,- en voor de Swiss Epic Flow CHF 3.390,-.

Prijsdaling voor de camper-kategorie

De prijs van het camperpakket wordt voor de Swiss Epic naar CHF 2.850,- (was CHF 3.350,-) en voor de Swiss Epic Flow CHF 3.390,- (was 3.890,-) verlaagd.

Info

De registratie is open dus haast je naar www.swissepic.com

Foto’s: Apix

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!