In Zwitserland is het nog steeds mooi weer: fris en droog, ideaal om te knallen! In de voorlaatste etappe worden de Swiss Epic-rijders allerminst gespaard: 88 km en maar liefst 3300 hm in een lus rond Grächen. Net als gisteren werd de startklim beperkt tot een 200-tal steile hoogtemeters waarna we in één afdaling 1000 meter naar beneden doken.

Enkele “Achtung rechts” en “Achtung links” later konden de remmen los

In combinatie met een knappe singletrack vol haarspeldbochtjes, worteltapijtjes en mini rockgardens zorgde dit bij de toppers voor wat lekke banden en verderop voor wat file. Enkele “Achtung rechts” en “Achtung links” later konden de remmen los. Vanuit het dal werd koers gezet naar het Saastal (Saas-vallei) en van daaruit naar het hoogste punt van de dag op 2150 m. Een technisch uitdagende afdaling bracht ons naar het bekende skioord Saas-Fee. Door de lage wolken was helaas de Dom, de hoogste berg van Zwitserland, niet zichtbaar, maar de vele watervallen waren minstens even imposant.

Perskindol Swiss Epic stage 4 © Alice Pirard

Na een lusje rond Saas-Fee werden we via een opeenvolging van gravel- en graspaadjes, langs de machtige Saaser Vispa rivier, terug uit de vallei geleid. De organisatie had zelfs de moeite gedaan om hun hoofdsponsor Perskindol in de kijker te zetten met een imposante gele opblaasboog over de rivier.

Na meer dan 20 km dalen ging het terug richting de voet van de slotklim naar Grächen. Het eerste deel verliep net als gisteren over een pittig offroad pad langs de spoorlijn. Even uitrusten op de asfaltklim om dan de tanden stuk te bijten op de steile slotkilometers in het bos. Hopelijk staat dit ons morgen als afdaling te wachten!

Info

Auteur: Kristien Achten
Foto: Alice Pirard

www.swissepic.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!