Op de tweede dag van de Perskindol Swiss Epic trekt de karavaan van Zermatt naar Leukerbad. Zo atypisch de proloog was, zo klassiek was deze eerste etappe.

Rit 1 • Zermatt – Leukerbad

Perskindol Swiss EpicEen verharde startklim zorgde voor voldoende grote tijdsverschillen alvorens de eerste lange afdaling aan te snijden. Van 2000 meter hoogte, in cross-country stijl bergaf tot aan de Rhône. De talrijke korte klimmetjes in deze afdaling vereisen kracht, maar ook een zeer goede concentratie. Beneden wacht een rijkelijke bevoorrading en werden de Flow renners uitgechecked en ingeladen op shuttles. Voor de Epic rijders begon hier het zware werk.

Perskindol Swiss EpicEen eerste lange klim bracht ons naar Moosalp. Daar bleven we een hele tijd op de plateau alvorens via een sublieme natuurlijke trail af te dalen naar de vallei. In deze afdaling reden we ook een kleine kilometer langs wild stromende suonen, later deze week wacht ons meer van dat op weg naar Verbier. Maar je raadt het al, Leukerbad ligt niet in de vallei en dus moet er geklommen worden. Gelukkig was de klim opnieuw geasfalteerd zodat we de hoogtemeters vlot konden wegtrappen tot aan de finish. Leukerbad is net als Zermatt een bergdorp aan het einde van een doodlopende weg. Geen doorgaand verkeer en zeer veel rust. Leukerbad is omgeven door rotswanden, wat een lichtfestijn oplevert bij zonsopkomst en zonsondergang. Genieten.

Perskindol Swiss Epic

Rit 2 • Leukerbad

Perskindol Swiss EpicNa een dag van hard labeur was dag drie opnieuw een traildag. Alle rijders nemen eerst de lift om vervolgens op 2305 meter hoogte van start te gaan. De recent aangelegde Flowtrail zorgt ervoor dat iedereen na een kleine tien minuten afdalen met een brede glimlach rondreed. Zeer uitdagende technische afdalingen worden afgewisseld met korte recuperatiemomenten. Na iets minder dan een uur afdalen, fietsen we op het trekpad langs de Rhône om finaal in volle zon naar Leukerbad te klimmen. Ritten zoals deze gaan veel te snel voorbij… Zonder het echt te voelen hebben we toch niet minder dan 1500 hoogtemeters bij elkaar gefietst!

Info

Auteur: Michiel Van Aelbroeck
www.swissepic.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!