Opstaan, naar het werk gaan, thuiskomen, slapen, herhalen. Routine is de vijand. Probeer het nog een keer: sta op, ga naar je werk, ga eerder naar huis, ga fietsen. Dat klinkt al beter. Het gaat misschien ver om te zeggen dat een fiets de manier waarop iemand leeft, verandert, maar het kan zeker helpen. De nieuwe Spectral is ontworpen door rijders en voor rijders, om maximaal plezier te beleven tijdens de rit. Om mensen nee te laten zeggen tegen de routine en ja tegen de trails.

Wat maakt een trail bike leuk? Aanwijzigingen volgend van de unieke rijstijl van Joe Barnes van de Dudes of Hazzard, is het ontwikkelingsteam van Canyon op pad gegaan om de juiste mix van tractie, controle, handling en, boven alles, speelsheid te vinden. Om een eenvoudige maar robuuste fiets te vinden die erom smeekt de hoek om gegooid te worden en naar beneden te vliegen over de trails, en tegelijkertijd eenvoudig te onderhouden is zodat de rijders de fiets gewoon één keer instellen en zich verder alleen hoeven te concentreren om te gaan rijden. De splinternieuwe Spectral vindt — van vering en geometrie tot wielen- en bandenmaat — de juiste balans.

Met 27,5″ wielen, 2,4″ of 2,6″ brede banden en een nieuw veerconcept dat gebaseerd is op de Sender, is de nieuwe Spectral Canyon’s interpretatie van een moderne trail bike. De progressieve geometrie gebruikt respectievelijk 150 en 140 mm voor- en achtervering en zal ervoor zorgen, dat de rijder klaar is om technische singletracks aan te vallen, terwijl het eveneens gemakkelijk rijden is naar het begin van de trail.

De nieuwe Canyon Spectral is beschikbaar in drie versies: volledig carbon, carbon hoofddriehoek en aluminium achtervork en volledig aluminium, met op iedere versie een nieuw, geïntegreerd kabelkanaal. De kunststof cover beschermt tegen inslag en is naadloos geïntegreerd in het frame, zodat een cleane look wordt gegarandeerd, die de kabels uit het zicht houdt en rammelen ervan voorkomt. Onderhoud ervan wordt eveneens eenvoudiger dan ooit.

Canyon heeft oog voor detail en heeft enerzijds twee nieuwe bidonhoudersystemen ontwikkeld, die samenwerken met de laterale positie van de achterdemper, en anderzijds een opslagbox die eenvoudig aan het frame te bevestigen is. Door de zadelpenklem te integreren en een nieuw concept te ontwikkelen voor afgedichte lagers, plaatst Canyon de focus op het geschikt zijn voor slecht-weer-omstandigheden en lange levensduur.

Je kunt de nieuwe Spectral vanaf nu bestellen.

Info

www.canyon.com/noroutine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!