Nieuwe Wild Edge en Copperhead

Met een spetterende overwinning in de Cape Epic (Zuid-Afrika) gaan Karl Platt en Urs Huber volgend jaar hun titel verdedigen met een geheel nieuwe full suspension bike. De Wild Flow krijgt in de Team-versie als eerbetoon aan het sportieve marathonteam de bekende zebrastrepen op het frame.

Na de introductie van de fatbikes in 2015 en de 27.5+ banden in 2016 staat 2017 wederom in het teken van volop noviteiten. Zo werden de nieuwe carbon Wild Flow (100 mm fully) en carbon Wild Ronin (140 mm fully) geïntroduceerd, maar ook de Copperhead is als topmodel met een carbon frame verkrijgbaar. Niet alleen nieuwe frames bij Bulls, maar ook een geheel nieuwe en nog nooit eerder vertoonde mountainbike met 27.5+ band achter en 29er-voorwiel werd voor het eerst getoond.

Nieuwe modellen

 

Bulls Wild Flow

Bulls Wild Flow

De Wild Edge is het grootste nieuws voor Bulls, de carbon full suspension met 100 mm veerweg is razend populair bij crosscountry- en marathonrijders. De Wild Edge heeft net zoals de Black Adder Team van vorig jaar een geheel nieuwe geometrie gekregen, met kortere balhoofdbuis, langere bovenbuis en korte achterbrug. De Team-versie heeft bovendien carbon velgen en is voorzien van een dunne Duroflex-zadelpen voor extra comfort. Er bestaat ook een mogelijkheid om achteraf een dropper post te monteren met een diameter van 31,6 mm. De Wild Edge is als Team-editie verkrijgbaar in XTR of XTR Di2, maar is ook leverbaar als goedkopere Wild Edge 2 Di2 (XT), Wild Edge 2 of Wild Edge 1. Op alle Wild Edge-modellen passen twee bidons.

Bulls Copperhead Max S

In de populaire prijsklasse weet Bulls met de Copperhead een primeur te lanceren. De Copperhead is nu ook met carbonframe leverbaar in een 29er versie of voorzien van 27,5” banden. De 29er met XT/SLX groep is al verkrijgbaar vanaf € 1699,-! Het model Black Adder is vanaf het nieuwe modeljaar ook als 27.5” verkrijgbaar en heeft voortaan standaard zowel voor als achter boost-naven. Bulls heeft eveneens een wereldprimeur met de modellen Duro en Copperhead Max. Deze modellen zijn namelijk voorzien van 27.5+ achterband en 29er voorband. De achterband die voor de tractie moet zorgen heeft een 2,8” dikke Schwalbe Rocket Ron, terwijl de voorband, die zeker niet mag uitbreken in de bochten, is voorzien van een dikke 2,35” Nobby Nic. Gerrit Gaastra, naast mountainbikefreak ook gepassioneerd Enduro-motorrijder, tekende voor dit ontwerp dat volop in de offroad-motorsport wordt toegepast.

Bulls Copperhead (carbon)

Bulls Black Adder 27.5

Bulls Black Adder

Bulls Duro en Wild Ronin

Ook het model Duro werd zo onder handen genomen, nu echter met een 27.5+ Nobby Nic in de maat 2,6” achter en een Fat Albert 2.35” als 29er band voor. In combinatie met de 140 mm Fox 34 Float-voorvork is deze hardtail zelfs ‘bikepark ready’! Door de toepassing van een 27.5+ achterband en een dikke 29er voorband zijn beide wielen qua omtrek nagenoeg even groot. Zowel de Copperhead Max-modellen als de Duro worden uitgerust met een 35 mm dikke achtervelg en 30 mm dikke voorvelg. Voor de bikers die wat meer veerweg wensen en op zoek zijn naar een vette ‘All Mountain’ heeft Bulls de Wild Ronin ontwikkeld, een 140 mm full suspension met carbon frame en 27.5+ banden.

50 nieuwe e-MTB’s

Bulls Wild Flow

Bulls e-MTB E-Stream (Brose)

Ook op het gebied van de e-MTB hebben de ontwerpers van Bulls niet stilgezeten. Met ruim 50 nieuwe MTB-modellen is de serie e-MTB’s reusachtig te noemen. Naast de toepassing van de bekende Brose-motor-concept zijn er nu ook twee geheel nieuwe series ontwikkeld. Eén serie is voorzien van de nieuwe Shimano Steps-8000 motor, één serie heeft de bekende Bosch-motor. De versies met Brose-motor zijn met 90 Nm het krachtigst en krijgen de naam E-stream mee. De E-Stream-modellen zijn verkrijgbaar als hardtail of full suspension met 29er-banden of 27.5+ banden. Het topmodel, de E-Stream EVO Zebrea FS 29 (full suspension), is voorzien van 120 mm veerweg met een RockShox RS1-voorvork, Shimano XTR-groep en Bulls Hattori carbon velgen.

De e-MTB’s met Shimano Steps 8000-motor hebben 70 Nm en krijgen de naam E-Core mee. Ook hier treffen we modellen aan als hardtail of full suspension met 29er banden of dikke 27.5+ banden. Topmodel is de E-Core Di2 FS 29, een full suspension 29er e-MTB met Shimano XT Di2, 120 mm voorvering en 150 mm achtervering. De Shimano Steps 8000-motor is met 3 kg de lichtste en kleinste middenmotor die momenteel te koop is, bovendien blijft de Q-factor gelijk aan de modellen zonder motor.

Bulls Wild Flow

Bulls e-MTB E-Core (Shimano Steps 8000)

Bulls Wild Flow

Bulls e-MTB Twenty9 (Bosch CX)

De e-MTB’s met Bosch-motor hebben 75 Nm (CX-versie) en zijn verkrijgbaar in de modellen Twenty9, Six50+ of Black Adder. Wederom als hardtail, full suspension met 29er-banden of 27.5+ banden. Topmodel is de Black Adder Team E SL, een carbon hardtail mountainbike met Shimano XTR, Magura MT7-remmen en Rock Shox RS1-voorvork met 120 mm veerweg.

De Aminga-serie van Bulls is eveneens voorzien van Bosch-motor en is met 6 damesmodellen behoorlijk compleet. Vier modellen zijn als hardtail leverbaar en twee modellen hebben zowel voor- als achtervering. Alle damesmodellen zijn voorzien van 27.5+ banden.

Bulls Wild Flow

Bulls e-MTB Aminga (dames model)

Tekst en foto’s: Guido Kartner

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!