Bosch eBike Systems lanceert een nieuwe rijmodus voor de Performance Line CX. Deze modus werd speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van e-mountainbikers. De eMTB-modus geeft de mountainbiker een natuurlijk rijgevoel en biedt optimale ondersteuning op verschillende terreinen.

Een ultieme rijsensatie en maximale controle voor e-mountainbikers

De progressieve motorondersteuning is afhankelijk van de druk uitgeoefend op de pedalen en wordt automatisch aangepast aan de rijtechniek van de fietser. Switchen tussen rijmodi is niet nodig, de e-MTB’er kan zich tijdens de rit dus volledig op het pad concentreren. Met de eMTB-modus zijn steile hellingen geen probleem en fietsen op een ruig terrein gaat merkbaar makkelijker. De nieuwe eMTB-modus is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij retailers in de vorm van een software-update.

Een dynamische rit – vanaf de start

Bosch Nieuwe eMTB-modusDe eMTB-modus vervangt de huidige Sport-modus. Er zijn twee verschillende modi: Tour en Turbo. Met een optimaal koppel tot 75 Nm verhoogt de motor de fysieke prestaties van de fietser met 120 à 300 procent. Dankzij de motor houdt de rijder altijd een ideale trapkracht, zelfs bij lage trapfrequenties, en zonder dat hij het ondersteuningsniveau moet veranderen. De mate van ondersteuning is afhankelijk van de pedaaldruk en varieert van lichte druk tot maximale motorondersteuning naarmate er meer druk wordt uitgeoefend. Het systeem reageert nagenoeg onmiddellijk en als fietser heb je altijd een ‘natuurlijk rijgevoel’, ook bij het starten of versnellen. Zodra de druk op de pedalen afneemt, wordt de motorondersteuning soepel naar beneden bijgesteld. Dat zorgt voor veel meer controle als je over een smal, kronkelend mountainbikepad rijdt.

Betere controle in lastige rijsituaties

Dankzij een beter gebruik van de motorondersteuning in de eMTB-modus zijn fietsers perfect uitgerust voor ritten op uitdagend terrein. De e-MTB is makkelijker bestuurbaar bij lage snelheden. Ook steile paden, die een dosis techniek vereisen, en obstakels zijn makkelijker te nemen. Het ondersteuningsniveau zorgt op ieder moment voor optimale tractie, zelfs in moeilijke omstandigheden als een mulle of natte ondergrond. Met de eMTB-modus houd je als fietser altijd de ‘flow’ – zelfs bij steile trajecten.

Info

De eMTB-modus is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij retailers in de vorm van een software-update. Alle e-MTB’s met de Bosch Performance Line CX kunnen worden uitgerust met de eMTB-modus.

www.bosch-ebike.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!