Namen, hoofdstad van Wallonië en gelegen op de samenvloeiing van Samber en Maas, bruist van activiteit en biedt tal van toeristische attracties. Vanop zijn honderd meter hoge rots kijkt de Citadel, één van de bekendste bezienswaardigheden, op de stad neer. Deze oude vesting heeft zo’n rijke geschiedenis dat ze een bezoek meer dan waard is. Het Esplanadeplein boven op de Citadel is meermaals per jaar aankomstplaats van verschillende wielermanifestaties. Laat nu juist dit majestueuze plein het vertrekpunt zijn van de mountainbikeroutes.

Met de fiets op de schouder klauteren we met heel veel moeite omhoog

Drieëntwintig bikekilometers

Over de Route Merveilleuse, een straat met hobbelige kasseitjes, rijden we met de auto naar boven. Wonder bij wonder mag je hier nog gratis parkeren! Aan de voet van het Esplanadegebouw vinden we een routebord waarop de zeven routes duidelijk zijn weergegeven. Eigenlijk zijn het twee grote lussen die enkele malen ingekort zijn, wel gaan ze elk een heel andere kant op. Eentje gaat richting Malonne in de vallei van de Samber, de andere loopt richting Erpent in de Maasvallei…

Voor beide trajecten zijn dezelfde kleuren gebruikt als bewegwijzering. Geen enkel probleem, er is nergens een overlapping. De groene route richting Malonne lijkt ons, op papier, de mooiste. Vol enthousiasme gaan we van start voor drieëntwintig bikekilometers.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!