MTB testcenter

Bikefreak MTB Testcenter

Kom ook langs
en fiets mee!

MTB-Testdag
Dorst (Noord-Brabant)
Nederland
gratis deelname

Try it before you buy it!

Ben jij van plan om een nieuwe mountainbike aan te schaffen? Of wil je gewoon weleens een aantal zeer exclusieve mountainbikes testen? Bikefreak-magazine heeft voor ruim € 60.000,- aan gloednieuwe 2016-modellen klaarstaan voor een test. Je bent van harte welkom om al dit moois te komen testen en alsof het nog niet gek genoeg is: deelname is helemaal GRATIS!!

De mountainbikes voor deze megatest zijn op de redactie van Bikefreak-magazine gearriveerd. Van Bulls Black Adder Team tot Trek Top Fuel, van Merida Ninety-Six tot Specialized-Epic: alle 18 mountainbikes van modeljaar 2016 staan klaar voor de ultieme testrit. We geven jou de mogelijkheid om een aantal van deze mountainbikes eens uitgebreid uit te proberen.

Na afloop van de testdag krijg je een beoordelingsformulier om de geteste bikes door middel van een puntensysteem te waarderen. Aan het einde van het jaar worden jullie bevindingen verwerkt tot één mega-lezerstest die we in Bikefreak-magazine afdrukken. Wie gaat er in 2016 met de titel ‘MTB van het jaar’ vandoor? Wordt het Bulls, Specialized, Merida, Cube of één van de negen andere fietsmerken? Laat jouw stem meetellen en kom een dag GRATIS mountainbiken bij het Bikefreak-magazine MTB-testcenter!

Gratis deelname

In tijden dat alles geld kost, klinkt het misschien wel een beetje vreemd, maar deelname aan het Bikefreak MTB-testcenter is helemaal GRATIS. Bikefreak-magazine zorgt voor een perfecte organisatie, een serie exclusieve 2016-mountainbikes en een gezellige, ongedwongen sfeer.

Je hebt beslist een onvergetelijke testdag en na afloop ga je niet met lege handen naar huis, voor iedere deelnemer is er een tasje met brochures van alle deelnemende fietsmerken en een Born-bidon als aandenken. Een unieke kans, die je als fervent mountainbiker zeker niet aan je neus voorbij mag laten gaan! We willen je wel adviseren om op tijd te boeken, want bij een GRATIS evenement is er altijd veel animo, en VOL = VOL natuurlijk!

Het mooiste testrondje!

kaartje-mtb-testcenterBikefreak-magazine heeft niet zomaar een testrondje voor je uitgezet: je gaat op het mooiste testparkoers van Nederland rijden. De vaste mountainbikeroute van Dorst (Noord-Brabant) is voor iedereen uit Nederland én België zonder problemen eenvoudig bereikbaar en beslist meer dan de moeite waard. De uitdagende testronde, met een lengte van bijna 10 kilometer singletrail, heeft alles in zich om de testfiets op zijn rijeigenschappen te beoordelen. Ontelbare bochten, aantrekkelijke heuveltjes, spannende kleine afdalingen en een aantal plekken om écht gas te kunnen geven. Geen vervelende plassen, modder of andere narigheden, maar een mooie droge zandondergrond én bovendien een perfect onderhouden MTB-parkoers! De ronde kan tijdens de testdag meerdere malen worden gereden, steeds met een andere testfiets.

Uitstekend verzorgd

Bij het Bikefreak-magazine MTB-testcenter ga je individueel op pad om de mountainbikes van jouw keuze te testen. Samen met andere lezers van Bikefreak-
magazine, die je ’s morgens vroeg ontmoet, trek je de gehele dag op. Je rijdt de testronde van circa 8 kilometer gewoon in je eigen tempo, da’s wel zo fijn! Een testredacteur van Bikefreak-magazine is ter plaatse om uitleg te geven over alle aanwezige testbikes en om de vering perfect af te stellen. Doordat je iedere ronde op een andere mountainbike rijdt, krijg je een prima indruk van wat er zoal te koop is.

Wat je nog moet weten

Omdat we van ieder type MTB één testfiets beschikbaar hebben in de maat medium, is het mogelijk dat kleine rijders (<170 cm) en grote rijders (>190 cm) niet hun ideale zitpositie kunnen vinden. We kunnen onmogelijk alle testfietsen in 3 verschillende maten aanbieden, we hopen dat je hiervoor begrip kunt opbrengen.

Testdagen

juni 04 (zaterdag) – volzet
juli 10 (zondag) – volzet
augustus 27 (zaterdag) – volzet
september 18 (zondag) – volzet
oktober 01 (zaterdag) – volzet

Full suspension bikes

Hardtail bikes

Programma

09.45 aankomst
09.45 inschrijving / legitimatie (verplicht)
09.55 uitleg over de aanwezige testfietsen
10.00 ± 3 à 4 testritten in de ochtend
12.30 middagpauze / lunch
13.00 ± 3 à 4 testritten in de middag
15.30 evaluatie / invullen testverslagen
16.00 einde testdag / uitreiking infopakket

Inclusief

 • testen van ± 6 tot 8 fietsen per testdag
 • uitleg over gebruik, plus afstelling vering
 • Born-bidon met dorstlesser
 • infopakket folders deelnemende merken

Zelf meebrengen

 • fietshelm (verplicht)
 • fietsschoenen (SPD-pedalen aanwezig)

Bijkomende kosten

 • heen- en terugreis
 • lunchpakket
 • drinken

<!–

Inschrijfformulier MTB Testcenter

Vul het onderstaande formulier volledig in en klik op verzenden. Je ontvangt via e-mail een kopie van je inschrijving. Wanneer Bikefreak-magazine je boekingsformulier heeft ontvangen, krijg je via e-mail ook een bevestiging van je boeking toegestuurd samen met de factuur van € 25,-. De definitieve deelname en de reisbescheiden voor de MTB-testdag (bestaande uit dagindeling, routebeschrijving en adresgegevens) worden na het betalen van het verschuldigde bedrag door ons per e-mail verzonden.

Inschrijven

De inschrijvingen voor 2016 zijn gesloten – alle testdagen zijn volledig volgeboekt!

Het Bikefreak-magazine MTB-testcenter is powered by

 • Birzman-tools
 • Born-sportvoeding
 • Shimano-pedalen
 • Tacx-bidonhouders
 • Mountain Bike Adventure-reizen

Annuleren

We houden graag een GRATIS plekje voor je vrij, maar omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we natuurlijk wel graag dat iedereen op de geboekte datum aanwezig is. Heb je je opgeven voor een MTB-testdag maar kom je niet, om wat voor reden dan ook, dan brengen we € 25,- (administratie- en boekingskosten) in rekening.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!