Nee, we zijn niet te lui om het hele land te doorkruisen. We hebben de afgelopen jaren zelfs al heel wat uithoeken met veel plezier bezocht. Maar als een kakelverse route zo ongeveer om de hoek ligt, zijn wij er natuurlijk als de kippen bij om hem uit te proberen.

Open, maar nog niet geopend?

Op zoek naar de inmiddels derde creatie uit de serie vaste mountainbikeroutes van MTB Tracks Oosterhout belanden we met de auto net buiten Teteringen. Na de zeer gewaardeerde route van Dorst en het latere vervolg in het Cadettenkamp is er nu de route van Vrachelen. Hoewel de route nog niet officieel geopend is, is deze volgens Rob Huijs wel helemaal af. Als de route ook maar een beetje lijkt op zijn voorgangers, kunnen we onze lol op.

Een route uitdenken is een ding, deze ook nog volgens plan tot stand brengen, is een vak apart. We weten vooralsnog helemaal niets over deze route, zelfs niet waar we kunnen starten, dus doen we een gokje. We zijn in de buurt van vakantiepark de Katjeskelder en dat betekent dat er zeker een logisch startpunt zal zijn. Aan de rand van het bos bij de manege stappen we op de mountainbikes in de richting van onze eerste routepijl. De rode Bikefreak-pijlen staan op een witte ondergrond en zijn vrijwel niet over het hoofd te zien…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!