In het zuiden van de provincie Namen ligt Gedinne in de vallei van het riviertje la Houille. Rondom is het al bos wat de klok slaat. Weg van alle drukte kun je in dit kleine oord volledig tot rust komen. Tal van wandelingen en mountainbikeroutes bieden je volop de kans om van de wondermooie omgeving te genieten. Vanaf de uitkijktoren op la Croix Scaille heb je een fantastisch uitzicht. Gedinne en omgeving moet je gezien en beleefd hebben.

Nederlands moet ik op enkele kilometers van de Franse grens niet verwachten en daarom moet ik in mijn beste Frans, dat helaas niet veel voorstelt, aan de man achter de balie uitleggen wie we zijn en wat we in Gedinne komen doen.

Met een kaart van de routes in de hand keer ik terug naar de auto. Guido heeft ondertussen de fietsen klaargemaakt en zich in het gras neergezet op de oever van la Houille. Het water van deze kleine rivier kabbelt rustig naar beneden. Forellen blijven ter plaatse zwemmen in een door de zon opgewarmd plekje. Ook wij zullen van de zon kunnen genieten, want er is vijfentwintig graden voorspeld…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!