MTB / e-MTB testcenter 2017

MTB testcenter

Kom ook langs
en fiets mee!

MTB/eMTB-Testdag
Dorst/Slenaken (NL)
Houffalize (B)

MTB | e-MTB testcenterBikefreak-magazine heeft voor maar liefst € 70.000,- aan gloednieuwe 2017 MTB’s en e-MTB’s klaarstaan voor een ultieme test. Je bent van harte welkom om al dit moois te komen testen en alsof het nog niet genoeg is, organiseren we dit jaar maar liefst 20 testdagen. Bovendien heb je ook nog eens de keuze uit drie verschillende testlocaties. Naast het alom bekende en populaire testparkoers in Dorst hebben we in de heuvels van Zuid-Limburg en de Ardennen eveneens twee uitdagende rondes uitgezet met steile klimmetjes en spectaculaire afdalingen.

De mountainbikes voor het MTB / e-MTB-testcenter zijn op de redactie van Bikefreak-magazine gearriveerd. Zijn ze ‘Hot or Not’? Dat mag jij dit jaar gaan bepalen. Alle 21 MTB’s / e-MTB’s van modeljaar 2017 staan klaar voor de ultieme testrit in het Brabantse land, Limburgse heuvels of hartje Belgische Ardennen. We geven jou de mogelijkheid om een aantal van deze MTB’s / e-MTB’s eens uitgebreid uit te proberen. Na afloop van de testdag krijg je een beoordelingsformulier om de geteste bikes door middel van een puntensysteem te waarderen. Aan het einde van het jaar worden jullie bevindingen verwerkt tot één mega-lezersonderzoek, dat we in Bikefreak-magazine publiceren onder de noemer ‘Hot or Not’?

Gaat de MTB / e-MTB doorbreken of juist niet? Laat jouw stem meetellen en kom een dag testen. Het Bikefreak-magazine MTB / e-MTB-testcenter in Nederland of België is er klaar voor!

Deelname € 25,-

MTB | e-MTB testcenterIn tijden dat alles enorm veel geld kost, klinkt het misschien wel een beetje vreemd, maar deelname aan het Bikefreak MTB / e-MTB-testcenter bedraagt slechts € 25,-. Bikefreak-magazine zorgt voor een perfecte organisatie, een serie exclusieve 2017-mountainbikes, met of zonder trapondersteuning, en een gezellige ongedwongen sfeer. Je hebt beslist een onvergetelijke testdag en na afloop ga je niet met lege handen naar huis: voor iedere deelnemer is er een tasje met brochures van alle deelnemende fietsmerken en een Born-bidon als aandenken. Een unieke kans, die je als nieuwsgierige mountainbiker zeker niet aan je neus voorbij mag laten gaan! We willen je wel adviseren om op tijd een van onze 20 testdagen te boeken, want

VOL = VOL natuurlijk!

De mooiste testparkoersen

Kaartje MTB | e-MTB testcenterBikefreak-magazine heeft niet zomaar een testrondje voor je uitgezet: je gaat op de meest uitdagende trails van Nederland of België biken. Naast het alom bekende en populaire testparkoers in Dorst, hebben we in eveneens een uitdagende ronde voor je uitgezet in de heuvels van Zuid-Limburg, tussen Gulpen en Slenaken. Een schitterende rit met steile klimmetjes en spectaculaire afdelingen. Echt terrein dus om de MTB / e-MTB eens aan de tand te voelen. Wil je nog meer actie, reis dan af naar de Belgische Ardennen. In de omgeving van Houffalize en La Roche doen we er nog een schepje bovenop. Een helling op fietsen waar je amper te voet omhoog kunt? We hebben er één gevonden en jij mag het komen proberen! Bikefreak-magazine-hoofdredacteur Guido Kartner is van de partij, geeft uitleg en bezorgt je een onvergetelijke dag!

Uitstekend verzorgd

MTB | e-MTB testcenterBij het Bikefreak-magazine MTB / e-MTB-testcenter ga je een dag op pad om de mountainbikes van jouw keuze te testen. Samen met andere lezers van Bikefreak-magazine, die je ’s morgens vroeg ontmoet, trek je de gehele dag op. Bikefreak-magazine is ter plaatse om uitleg te geven over alle aanwezige testbikes en om de vering perfect af te stellen. Je rijdt de testronde gewoon in je eigen tempo, da’s wel zo fijn! Doordat je een aantal keer van MTB / e-MTB kunt wisselen, krijg je een prima indruk van wat de onderlinge verschillen tussen de testbikes zijn. We hebben maar liefst 21 mountainbikes beschikbaar.

Wat je nog moet weten

MTB | e-MTB testcenterOmdat we van ieder type MTB / e-MTB één testfiets beschikbaar hebben in de maat medium, is het mogelijk dat kleine rijders (<170 cm) en grote rijders (>190 cm) niet hun ideale zitpositie kunnen vinden. We kunnen onmogelijk alle testfietsen in 3 verschillende maten aanbieden, we hopen dat je hiervoor begrip kunt opbrengen.

Testdagen Dorst (NL)

 • september: 30 (zaterdag) = VOLGEBOEKT
 • oktober: 08 (zondag) = VOLGEBOEKT

Testdagen Slenaken (NL)

 • september: 24 (zondag) = VOLGEBOEKT
 • oktober: 07 (zaterdag) = VOLGEBOEKT

Testdagen Houffalize (BE)

 • september: 23 (zaterdag) = VOLGEBOEKT

Inclusief

 • testen van ± 6 MTB’s / e-MTB’s per testdag
 • uitleg over gebruik, plus afstelling vering
 • Born-bidon met dorstlesser
 • infopakket folders deelnemende merken

MTB’s

e-MTB’s

Programma

09.45 uur aankomst
09.45 uur inschrijving / legitimatie (verplicht)
09:55 uur uitleg / techniek MTB / e-MTB’s
10.15 uur ochtendritten
12.30 uur middagpauze / lunch
13.00 uur middagritten
15.30 uur evaluatie / invullen testverslagen
16.00 uur einde testdag / uitreiking infopakket

Zelf meebrengen

 • fietshelm (verplicht)
 • fietsschoenen (SPD-pedalen aanwezig)

Bijkomende kosten

 • heen- en terugreis
 • lunchpakket
 • drinken

Boeken van een testdag

Helaas zijn alle testdagen volgeboekt.

Deelname bedraagt € 25,- en dient ter plaatse (contant) te worden voldaan bij aankomst op de testdag. De reisbescheiden voor het MTB / e-MTB-testcenter (bestaande uit dagindeling, routebeschrijving en adresgegevens) worden uiterlijk twee weken voor aanvang door ons per e-mail verzonden. ANNULEREN: We houden graag een plekje voor je vrij, maar omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we natuurlijk wel graag dat iedereen op de geboekte datum aanwezig is. Heb je je opgeven voor een MTB / e-MTB-testdag, maar kom je niet, om wat voor reden dan ook? Dan brengen we alsnog € 25,- (administratie- en boekingskosten) in rekening.

 

 

 

 

Bikefreak-magazine