Pech onderweg is helaas onvermijdelijk voor iedere mountainbiker. Een lekke band, een nukkige ketting of een losgetrild zadel, je hebt het zeker al eens meegemaakt. Als je een en ander zelf kunt repareren, kom je onderweg niet stil te staan en hoef je niet voor elk klein euvel naar de werkplaats. Vanzelfsprekend is goed gereedschap het halve werk — daarom blijft gereedschap- en pompenfabrikant Birzman continu nieuwe unieke producten toegevoegen aan het assortiment. Zo zijn er nu twee nieuwe kettingponsen, een nieuwe minitool met ingebouwde momentsleutel en een wielrichter.

Birzman-kettingpons ‘LIghter Atom’

Birzman kettingpons ‘LIghter Atom’

De Lighter Atom kettingpons is een lichtgewicht kettingpons van slechts 80 gram! De pons is geschikt voor zowel 8, 9, 10, 11 als 12 speed kettingen en is voorzien van het unieke ‘Innovative Spring System’. Dit zorgt voor een goede klemming van de ketting wanneer deze geponst wordt. De kettingpons is vervaardigd uit een combinatie van kunststof en gelegerd staal. De pons komt compleet met een ketting montageklem die in het handvat opgeborgen kan worden. Hierdoor kun je de ketting eenvoudig bij elkaar houden wanneer je er een nieuwe schakel tussen moet zetten. Met een formaat van 10.8 x 4.9 x 1.3 cm is hij eenvoudig mee te nemen onderweg.

Prijs: € 12,95

Birzman-kettingpons ‘Lighter Universal’

Birzman kettingpons ‘Lighter Universal’

De Lighter Universal is geschikt voor vrijwel alle kettingen. Van 3/32” en 1/8” single speed kettingen tot 8, 9, 10, 11 en 12 speed kettingen. In het handvat is een ketting montagehaak opgeborgen welke eenvoudig gebruikt kan worden voor het bij elkaar houden van de ketting wanneer je deze monteert. De kettingpons is voorzien van het gepatenteerde ‘Smart Cradle System’. Een veer die er voor zorgt dat er eenvoudig diverse kettingen gebruikt kunnen worden. De kettingpons heeft een cnc gevreesde body en een kop van gelegerd staal. Met het formaat van 14.5 x 7 x 2.1cm is die goed mee te nemen in een rugzak. Gewicht is 215 gram.

Prijs: € 29,95

Birzman M-Torque Ranger-minitool

Birzman M-Torque Ranger minitool

De M-Torque Ranger minitool is een uitbreiding van de huidige Birzman M-Torque minitool. Deze minitools kenmerken zich door de ingebouwde momentsleutel met een aanhaalmoment van 5NM. Waar het met de normale M-Torque nog wat lastiger was om diverse soorten boutjes op het juiste aanhaalmoment te draaien, is het met de M-Torque Ranger eenvoudig door het gebruik van divesre bitjes. Zo is de mintool voorzien van een 3, 4 en 5mm inbus, een platkop schroevendraaier en een T25 bit. Zo kun je diverse belangrijke boutjes op de fiets aandraaien met een maximaal aanhaalmoment van 5NM. De knop geeft een duidelijke klik wanneer je op 5NM zit. De kunststof body is gemaakt van twee afneembare bandenlichters. Zo hoef je deze niet los mee te nemen. Dit maakt de tool ideaal voor onderweg, hij gaat dan ook makkelijk mee in een rugzak. Het formaat is 11.2 x 3.6 x 2.5 cm en het gewicht 113 gram.

Prijs: € 24,95

Birzman Wheel Truing Stand-wielrichter

Birzman Wheel Truing Stand wielrichter

Voor de serieuze werkplaats brengt Birzman een nieuwe wielrichter. Deze wielrichter is geschikt tot 29” wielen, welke ook met band gemonteerd kunnen worden. Daarnaast kunnen de wielen voorzien zijn van een maximale naafbreedte van 180mm en een maximale velgbreedte van 4”. De richter is voorzien van zeer comfortabele draaiknoppen voor de fijn afstelling. Hiervoor is tevens een duidelijke schaalverdeling aangebracht op de richter. Afmeting: 32 x 45 x 58 cm

Prijs: € 599,95

Info

www.birzman.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!