milKit, een jong Zwitsers merk, heeft in 2015 een ventielsysteem geïntroduceerd, dat het werken met en onderhouden van tubeless banden gemakkelijk maakt. De laatste innovatie van milKit is de Booster, die de noodzaak van een compressor tijdens het installeren van tubeless banden wegneemt.

milKit tubeless booster

milKit tubeless booster“Veel gebruikers van tubeless banden en fietsreparateurs benaderden ons en zeiden dat ze het ventielsysteem van milKit enorm waardeerden, en of we niet ook een oplossing konden vinden voor het overgebleven probleem met tubeless banden: oppompen zonder gebruik te maken van een compressor,” zegt Pius Kobler, mede-oprichter en Chief Technology Officer bij milKit. “Dit inspireerde ons om de Booster te ontwikkelen.”

Veel fietsers worden tegengehouden om tubeless te gebruiken omdat het installeren ervan soms lastig kan zijn. Afhankelijk van de velg- en bandcombinatie, kan het oppompen met een normale vloerpomp onmogelijk zijn, omdat de lucht tussen de band en de velg ontsnapt. Professionele monteurs hebben normaliter een compressor ter beschikking om de benodigde luchtstoot te leveren om de band in de velg te laten ‘knallen’. Voor normale consumenten kan een compressor een redelijke uitgavepost betekenen.

Een aluminium drinkfles als basis van het ontwerp

milKit tubeless boosterOm het probleem van hoe lucht op druk te brengen en in een tubeless band te pompen met bestaande materialen en schroefdraden, keken de ontwerpers van milKit naar standaard aluminium drinkflessen, die ideale drukvaten kunnen zijn, maar ook licht van gewicht, sterk en niet te duur zijn. Gecombineerd met een goed ontworpen ventiel en schroefdraadontwerp, is de aluminium fles de basis van het ontwerp van het Booster-systeem, dat eenvoudig als volgt werkt: breng de Booster op druk met je fietspomp, verwijder de ventielkern van je tubeless ventielen en druk de Booster op het ventiel. Zó eenvoudig is het. Er zijn geen slangen of extra ventielen die de luchtstroom zouden kunnen afremmen, wat het oppompen van tubeless banden met de milKit Booster efficiënter maakt van iedere bekende andere oplossing.

De milKit Booster is licht van gewicht en daarmee een ideale partner om mee te nemen tijdens je rit — je kunt eveneens met de inbegrepen slang en bijtventiel de Booster in een handig drinksysteem ombouwen.

De milKit Booster is nu verkrijgbaar op Kickstarter

Info

Website: www.milkit.bike
Kickstarter-campagne: www.kickstarter.com/projects/1611955820/milkit-tubeless-booster

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!