Vlak voor de UCI MTB World Cup-wedstrijd in Albstad (D), werd er door Merida een tweetal nieuwe fietsen voorgesteld. Mocht je de afgelopen weken goed opgelet hebben tijdens de wedstrijd in Nove Mesto, dan zou misschien de volledig geveerde fiets van José-Antonio Hermida al opgevallen zijn. José, die traditioneel altijd al een hardtailrijder was, reed ineens op een fully?

Deze fiets bleek één van de twee in Albstadt te presenteren splinternieuwe fietsen van Merida te zijn: het logische vervolg op de destijds revolutionaire en trendsettende Ninety-Six, die nog als 26er werd gelanceerd en relatief snel vervangen werd door de Big Ninety-Nine met 29″ wielen.

De nieuwe Ninety-Six is bedoeld voor doorgewinterde crosscountryrijders, die net als José-Antonio Hermida altijd al op een hardtail gereden hebben. De nieuwe volledig geveerde fiets is beter afgestemd op de steeds meer van de fietsen eisende UCI MTB World Cup-wedstrijdcircuits. Je moet immers de rock gardens, drop offs en andere ruige obstakels overwinnen en om dat met meer controle over de fiets en minder vermoeidheid van de rijder te kunnen doen, stappen steeds meer wedstrijdrijders over op een volledig geveerde fiets. Zodoende hoopt Merida de vraag naar crosscountryfietsen met iets meer slag om de arm te kunnen beantwoorden.

TV-commercial Ninety-Six Team

Extra artikelen

Omdat de lancering van de nieuwe fietsen van Merida nét na de deadline van het juninummer van Bikefreak-magazine viel, zullen we jullie de komende weken trakteren op wat dieper ingaande artikelen hierover op onze website. Zo zal je meer details lezen over de Ninety-Six en eveneens nieuws over de nieuwe One-Twenty, die eveneens in Albstadt is gepresenteerd.

Info

www.merida.nl

Bikefreak-magazine