De in 2020 gelanceerde eONE-SIXTY enduro E-MTB met 160 mm veerweg volgde naadloos zijn voorganger op als hoogst scorende en award winnende fiets in de geschiedenis van MERIDA. Deze langverwachte fiets scoorde veel lovende resultaten in tests en wist meerdere awards te winnen. Ook zijn meer allround broertje, de eONE-FORTY met 140 mm veerweg gooide reeds hoge ogen in diverse testen.

Voor modeljaar 2021 zullen zowel de eONE-SIXTY als de eONE-FORTY uitgerust worden met de volledig nieuwe en krachtigere Shimano EP8 motor en een 630 Wh accu. Dankzij de verbeterde prestaties, een doordachte MTB geometrie met een 29” voorwiel en 27,5” achterwiel en het stijve en lichte carbon frame met perfecte accu integratie is de eONE-SIXTY klaar voor de zwaarste beproevingen.

Verdere verbeteringen zijn de integratie van de kabels, een vernieuwde Energy Guard accu-cover, de mogelijkheid voor het monteren van een standaard en een Lezyne koplamp die direct op de stuurpen te monteren is. De laatste twee punten maken de eONE-SIXTY en eONE-FORTY nog aantrekkelijker als veelzijdige ‘SUV’ e-bike.

In de Benelux zal de eONE-SIXTY in drie varianten met het CFA frame (carbon hoofdframe, aluminium achterbrug) en één volledig aluminium uitvoering verkrijgbaar zijn, zodat in alle prijssegmenten geprofiteerd kan worden van de nieuwste technologie en geometrie én de krachtige EP8 motor. De eONE-FORTY reeks bestaat uit twee carbon uitvoeringen en twee aluminium varianten. De prijzen van de eONE-SIXTY beginnen bij € 5.699,-, de eONE-FORTY start bij € 4.699,-.

Merida eONE-FORTY modellen

Merida eONE-FORTY 500
Merida eONE-FORTY 500
Merida eONE-FORTY 700
Merida eONE-FORTY 700
Merida eONE-FORTY 8000
Merida eONE-FORTY 8000
Merida eONE-FORTY 9000
Merida eONE-FORTY 9000

Merida eONE-SIXTY modellen

Merida eONE-SIXTY 700
Merida eONE-SIXTY 700
Merida eONE-SIXTY 8000
Merida eONE-SIXTY 8000
Merida eONE-SIXTY 10K
Merida eONE-SIXTY 10K

Dankzij de vele verbeteringen van de Shimano EP8 motor worden de eONE-SIXTY en eONE-FORTY naar een nieuw plan getild.

Extra power

De Shimano EP8 motor heeft een maximum koppel van 85 Nm, 15 Nm meer dan de E8000 motor. Dankzij de extra power worden de prestaties in extreme omstandigheden verbeterd en wordt de ondersteuning in alle standen krachtiger, wat zorgt voor meer fun en veelzijdigheid.

Grotere accucapaciteit

Dankzij de upgrade naar een 630 Wh accu en een zuiniger stroomverbruik wordt de reikwijdte van het EP8 systeem aanzienlijk vergroot zodat je nog makkelijker langer op avontuur kunt gaan.

Kleiner, lichter, stiller en beter beschermd

Ten opzichte van de E8000 motor is de EP8 motor +/- 10% kleiner, dankzij een magnesium behuizing 300 gram lichter, stiller en beter beschermd.

Minder weerstand

De E8000 motor was al prettig te fietsen zonder ondersteuning of boven 25 km/u, de nieuwe EP8 motor biedt nog eens 36% minder mechanische weerstand wanneer de ondersteuning is uitgeschakeld.

Beter bestand tegen hitte

Dankzij de verbeterede motor en accu prestaties worden rijders nog meer uitgedaagd om langer door te blijven gaan. Door verbeterde hitte bestendigheid kan de EP8 motor langer zijn maximale prestaties blijven geven, zonder oververhit te raken.

Display en bediening update

Het vernieuwde display biedt alle belangrijke informatie en functies die je onderweg nodig hebt. De verbeterde ergonomie met holle bedieningsknoppen zorgt er voor dat je zelfs in het ruigste terrein de juiste knoppen in drukt.

Geoptimaliseerde TRAIL mode

Een verbeterde power curve in de TRAIL modus zorgt voor geen geoptimaliseerde output bij verschillende input niveaus. De mate van ondersteuning wordt progressief opgebouwd, afhankelijk van hoeveel kracht er op de pedalen wordt gezet, waardoor je optimale controle hebt. Dit zorgt er voor dat in de TRAIL modus minder stroom wordt verbruikt, wat het nog meer de ideale ondersteuningsmodus maakt.

Net als zijn voorganger is het EP8 systeem via de Shimano E-TUBE Project-app aan te passen naar jouw voorkeuren. Je kunt kiezen uit 10 niveaus ondersteuningstype, 5 niveaus aan startondersteuning of stel het maximale koppel in wat het beste past bij jouw rijstijl. Je kunt je voorkeuren opslaan in verschillende profielen, zodat je makkelijk kunt switchen tussen jouw favoriete instellingen.

Niet alleen de eONE-SIXTY en eONE-FORTY profiteren van de verbeteringen in het nieuwe Shimano EP8 systeem. Dit geldt natuurlijk ook de breed inzetbare eBIG NINE en eBIG TOUR modellen en diverse eSPRESSO e-bikes voor dagelijks en recreatief gebruik.

Info

www.merida.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!