In het segment XC race/marathon, dat op het moment gedomineerd wordt door 29ers, moet je met een hardtail met 27,5” wielen zeker je plaats veroveren. Hebben de ‘kleinere’ grote wielen evenveel voordelen? Hoe gedraagt de fiets zich in het algemeen?

Deze hardtail is uiterlijk bijna een understatement: het matgrijs gekleurde Nano Matrix carbon frame heeft interne kabelgeleiding, een Flex-Stay-achterbrug met extra biovezels uit vlas, een tapered balhoofd, thru-axle achter en de bevestiging van de achterrem op de liggende achtervork. Deze XC race/marathon hardtail heeft een gewicht van 10,4 kg in de maat M met een wielset van 3,87 kg. Dit maakt de fiets tot één van de lichtere modellen.

de Big Seven heeft een razendsnelle acceleratie en klimt fantastisch

Om de fiets aan de voorzijde te controleren, is een Fox 32 Float CTD-voorvork gemonteerd, met afstandbediening op het stuur, Kashima-coating, 100 mm veerweg en een 15 mm steekas. Met deze afstandbediening blokkeer je de vork, je zet hem helemaal open, of juist in de trail-stand, die de grootste schokken goed dempt maar bijna niet reageert op de kleinere. Ideaal voor een efficiënte rit, hoewel op ruigere ondergrond in deze stand toch wat concessies gedaan zijn op het vlak van comfort. De afmontage is gedaan met een volledige Shimano XTR-groep (versnellingen en remmen), Fulcrum Red Power-wielen en componenten van Procraft…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!