In de recente Vrij Fietsspecial van de Telegraaf, gepubliceerd op 21 april jl., is de Merida Big Nine XT-Edition uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie Mountainbikes van € 999,- t/m € 1.299,-.

De Nationale Fietstest van de mountainbikes is uitgevoerd samen met de NTFU. Het testpanel bestond uit een brede groep fietsers, van recreatieve mountainbikers tot wedstrijdrijders. Onder hen ook oud-wereldkampioen veldrijden Henk Baars. De testers reden een gevarieerd parcours met klimmetjes, hellingen en verschillende ondergronden. De hardtails zijn beoordeeld op afwerking, rijgedrag, comfort en schakel- en remprestaties.

Merida Big Nine XT-Edition winnaar Nationale FietstestIn een sterk bezette categorie met Cube, Trek, Cannondale, Rose en Bulls als opponenten kwam de Merida Big Nine XT-Edition (adviesprijs € 1.299,-) als winnaar uit de bus. Het testpanel roemt de sportieve geometrie, het directe stuurgedrag zonder nervositeit en het comfort van de Manitou Machete voorvork. “Deze hardtail is geschikt voor gevarieerd terrein. Met de 2 maal 11-aandrijving heb je voldoende mogelijkheid om de juiste klimcadans te behouden. Schakelen gaat als een trein en met de Shimano XT-afmontage krijg je veel waar voor je geld” is het eindoordeel van de jury.

De Merida Big Nine XT-Edition is gebouwd rond een compleet vernieuwd TFS aluminium frame met een verbeterde geometrie. Verder is deze 29” hardtail mountainbike voorzien van een Shimano 2 x 11 aandrijving met Shimano XT crankstel, Manitou Machete voorvork met remote lock-out, Shimano M500 hydraulische schijfremmen en Merida Comp CC wielen met Maxxis Ikon 2.2” banden. Prijs: € 1.299,-

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!