Gisteren, op donderdag 8 februari, werd de allereerste etappe van de Mediterranean Epic georganiseerd. We kunnen al meteen zeggen dat het niet bij één jaargang zal blijven, want organisatorisch staat deze race van bij de start op punt.

Mediterranean Epic 1e etappeDe rit van vandaag startte in Oropesa aan het strand. De rijders maakten een lus van 62 kilometers, goed voor 1600 hoogtemeters en heel wat singletracks. Het parcours was om duimen en vingers van af te likken met voor ieder wat wils. Er waren snelle stukken, maar ook zeer moeilijke technische passages vol rotsen. Vandaag was bovendien slechts de opwarmer, de meest uitdagende rit volgt normaalgezien morgen en de langste staat zaterdag op het programma.

Mediterranean Epic 1e etappeDe races bij mannen en vrouwen waren razend spannend. Bij de mannen won Jordan Sarrou, enkele seconden voor een groepje van drie. Zijn ploegmaat Victor Koretzky regelt de sprint voor de tweede plaats voor Ondrej Cink. Bij de vrouwen sprintten vier dames voor de overwinning. De Braziliaanse Raiza Goulao haalde het voor de Belgische marathonkampioene Alice Pirard, de Schotse Kerry Macphee en de Spaanse kampioene Rocio Alba.

Volledige uitslag

http://www.chiplevante.net/2018mediterraneanepic/PDF/GENERAL_ETAPA1.pdf

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!