De derde rit van de Mediterranean Epic met start en finish in Oropesa del Mar bracht ons in een totaal ander decor dan de voorbije twee dagen. Deze rit kan je het best vergelijken met een klassieke Cape Epic rit, maar dan veel dichter bij huis en zonder de hitte

Mediterranean Epic 2e etappePrachtige uitzichten, golvend terrein met eindeloos veel hobbelige grindpaden, veel stenen en af en toe een pittige singletrack. Als kers op de taart daalden we van 350 meter hoogte via een zeer smalle ruwe singletrack naar zeeniveau. Eens beneden konden de armen rusten en mochten de benen nog een laatste keer aan de bak om de laatste zeven vlakke kilometers vol te maken.

Bij de mannen behoudt de Fransman Jordan Sarrou de leiding, maar we kregen drie nieuwe namen op het dagpodium. De Spanjaard Alberto Losada won voor de Pool Adrian Brozka en de Spanjaard Francesco Guerra.

Mediterranean Epic 2e etappe   Mediterranean Epic 2e etappe

Bij de vrouwen ook een nieuwe naam als dagwinnares. De Spaanse Natalia Fischer won voor de Belgische Alice Pirard en de Braziliaanse Raiza Goulao die het klassement nog steeds aanvoert.

Uitslagen van de derde wedstrijddag

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!