Marin heeft de komst van de nieuwe Wolf Ridge aangekondigd. Een fiets die gebaseerd is op een van de principes van de begintijd van het mountainbiken: dat je met één fiets alles kan doen en dat er geen verschillende categorieën mountainbikes bestaan. Sinds dat er rijders van Mount Tam naar beneden denderen is het biken op de trails serieus veranderd. De nieuwe Marin Wolf Ridge steekt dit oude principe in een nieuw jasje. De Europese premiere is dit weekend tijdens het Riva Bike Festival in Italië.

Marin Wolf Ridge

De Marin Wolf Ridge is gedurende vijf jaar in ontwikkeling geweest, door middel van het combineren van biometrische data voor een perfecte maat voor de rijder, toegepaste fysica om de ideale kinematica, gebaseerd op het zwaartepunt van de rijder, te vinden en het verlangen om een fiets te creëren die de Heilige Graal van het mountainbiken is: een fully die je je hardtail tijdens het klimmen niet doet missen, maar die je ook vol vertrouwen de meest technische afdalingen kunt laten doen.

(video: 2m41s)

De Wolf Ridge definieert een grote verschuiving van denkwijze, die de rest van de markt ten minste zou moeten opvallen:

  • veerweg bepaalt niet de categorie
  • een fiets kan even goed klimmen als afdalen
  • een fiets kan zich thuisvoelen in ieder terrein, met iedere rijder — of het nu snel en flowy is of ruig en rotsig
  • de mountainbike-ervaring is verbazingwekkend

Marin is een samenwerking aangegaan met Naild voor het ontwerp, de ambacht en de constructie van de Wolf Ridge rond het revolutionaire R3ACT – 2 Play-systeem, dat een mountainbike op de markt brengt alle verwachtingen overtreft op gebied van prestaties en de rijder de beste mountainbike-ervaring levert die er tot nu toe beschikbaar is.

R3ACT – 2 Play

Marin Wolf Ridge Marin Wolf Ridge

Het R3ACT – 2 Play-systeem van Naild heeft unieke kinematica die de inertie van versnellende krachten beheren. Het systeem heeft geen platformdemping of lockouts van dempers nodig, zelfs niet met de 160 mm veerweg van de Wolf Ridge. Op maat gemaakte veereigenschappen werden samen met Naild ontwikkeld, zodat de Wolf Ridge een pedaalefficiëntie zou krijgen die nog nooit gehaald werd op een fiets met meer veerweg.

Info

www.marinbikes.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!