Radon Bikes kondigt met trots het 2017 Radon DH- en XC Factory-team aan!

2017 belooft een spannend raceseizoen te worden voor Radon Bikes. Het Duitse fietsmerk, dat in Bonn gebaseerd is, zal zich meer gaan concentreren op de wedstrijdsport en doet mee met zowel een downhill- als een XC Factory wedstrijdteam.

Met trots kondigt Radon aan dat de dubbele Wereld- en World Cupkampioene Manon Carpenter (UK/22) een contract heeft getekend voor twee jaar met het Radon Factory DH Team.

 

De jonge Britse rijdster zal samen met haar teamleden Johannes Fischbach (GER/28, huidig City DH World Tour kampioen) en Faustin Figaret (FRA/23), Frans DH-talent) met de Radon Swoop200 downhillfiets in de UCI DH World Cup en Crankworx World Series rijden. Raphaela Richter (GER/18, huidig U21 Enduro Wereldkampioene) zal het team completeren.

Het team wordt geleid door voormalig 4X Wereldkampioen Joost Wichman en concentreert zich op World Cup-podiums en een sterke aanwezigheid in de media.

2017_RADON_XC_RIDER_TEAM

De tweede toevoeging in 2017 betreft het Radon Factory XC Team

Met Ralph Näf als teammanager heeft Radon zich een ervaren kapitein voor het XC team verworven, met als focus de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De drievoudige Wereldkampioen uit Zwitserland heeft een extreem sterk team samengesteld, dat zal racen op de splinternieuwe Radon Jealous, de 29er carbon race hardtail.

Voormalig dubbele Wereldkampioen Matthias Flückiger (ZWI/28) zal zich richten op podiumplaatsen in de World Cup. Met 2013 XC Junior Wereldkampioene Alessandra Keller (ZWI/20) en Kathrin Stirnemann (ZWI/28, Wereldkampioene in de XCE 2014), bestaat het team enkel uit leden met regenboogtruien.

De uitbereiding van de toelegging van het merk in de professionele mountainbikescène is voor Christopher Stahl, CEO en oprichter van Radon Bikes, een logische stap in de algemene strategie van het merk. De Factory Racing teams zullen de positie van Radon in de mountainbikewereld versterken en de kwaliteit van de fietsen die het merk heeft ontwikkeld, versterken.

“Gedurende de jaren heeft Radon met zijn fietsen in de topregionen van verschillende producttesten in de media gestaan. Een verdere toelegging op de professionele sport is de enige logische stap. Er moet met de beste fietsen geracet en getest worden voor een verdere ontwikkeling door de beste atleten. Als een actieve chauffeur van racewagens weet ik dat je de uitdaging van professionele sport en de feedback van pro rijders nodig hebt om je product tot op het kleinste detail te verbeteren. We zullen deze kennis niet alleen voor onze wedstrijdfietsen, maak ook voor andere categorieën zoals onze e-MTB’s gebruiken. Bovendien is professionele sport het perfecte platform om de reputatie van Radon op internationaal vlak in de schijnwerpers te zetten.”

Info

www.radon-bikes.de

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!