Nederland rondfietsen in 48 uur, dag en nacht mountainbiken in de Veluwse bossen of een toertocht van 40 tot 200 kilometer: voor elk wat wils. Het sponsorevenement Cycle for Hope bestaat in 2016 vijf jaar en het aantal deelnemers neemt nog fors toe. De opbrengst van het evenement gaat elk jaar naar stichting De Hoop.

Cycle for Hope is ontstaan vanuit de gedachte dat mensen meer willen doen dan geld doneren. “Steeds meer mensen willen zich ook praktisch inzetten voor een ander,” aldus Maarten Ouweneel, teamleider van Cycle for Hope. “Cycle for Hope sluit aan op die behoefte. Het is afzien voor de deelnemers. Je moet het maar kunnen; dag en nacht fietsen of je grenzen verleggen met pittige afstanden. Met in gedachten de mensen waarvoor je rijdt.” In totaal haalden de deelnemers afgelopen jaren ongeveer 1,5 miljoen euro op.

“Dag en nacht fietsen of je grenzen verleggen met pittige afstanden”

Cycle for Hope bestaat uit drie uitdagende fietsevenementen. De mountainbike-marathon op de Veluwe vindt 1 en 2 april plaats, dag en nacht. Daarnaast is er Rondje Nederland; 1200 kilometer racefietsen in 48 uur. Deze ronde finisht tegelijk met de Toertocht in omgeving Dordrecht, op 25 juni.

Cycle for Hope - finish

Met hun deelname halen fietsers geld op voor De Hoop. Deze stichting biedt christelijke hulp bij verslaving en psychische problemen, op verschillende locaties in heel Nederland. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen.

Info

www.cycleforhope.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!