In de Ardennen zijn er tal van mooie plaatsen, en Lierneux is hier zeker één van. Het schattige dorp is een oase van rust. De prachtige omgeving met fantastische vergezichten doet alle zorgen van het dagelijks leven smelten als sneeuw voor de zon. Bewegwijzerde paden laten de wandelaar en de mountainbiker met volle teugen genieten van de omliggende natuur. In de winter kun je er langlaufen en zelfs alpijns skiën. Lierneux is dus zonder meer een bezoek waard.

Afrit negenenveertig verlost ons van de E25. Na een bochtig traject door de vallei van de Lienne, zien we tegen de flank van de heuvel onze startplaats: Lierneux. De laatste autokilometers gaven ons al een voorsmaakje van wat we op onze tocht kunnen verwachten: mooie landschappen en de nodige hoogteverschillen.

Met het laatste nummer van Bikefreak onder de arm stap ik het Office du Tourisme binnen. Het bureau baadt in het licht door de moderne architectuur. Twee heren heten mij met een vriendelijk ‘bonjour’ welkom. Ik kan ons bezoek zonder probleem in het Nederlands toelichten en stap wat later met een topografische kaart en fiches met uitleg over de routes in Lierneux en Vielsalm naar buiten. Hopelijk is de bewegwijzering in orde en kan de kaart in de rugzak blijven…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!