Lezyne was 28 oktober aanwezig bij de start van de landelijke fietsverlichtingscampagne. Door jonge sporters te attenderen op het gemak van USB LED-fietsverlichting en hen door te verwijzen naar fietsenmakers in de buurt, draagt Lezyne bij aan een veilig fietsland.

Lezyne bij landelijke fietsverlichtingscampagne

Vele tienduizenden kinderen fietsen na schooltijd naar hun sportclub. Samen met verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen startte Lezyne en Veilig Verkeer Nederland op 28 oktober de fietsverlichtingscampagne “Ik val op” bij sportvereniging HBS-Craeyenhout in Den Haag. Lezyne stond hier klaar om jonge sporters en hun ouders te attenderen op het gemak van USB LED-verlichting.

Onveilig gevoel

‘Fietsers zonder licht’ staat bovenaan de lijst van gedragingen waar mensen een onveilig gevoel van krijgen in het verkeer. Hoewel we slechts 10% van de fietskilometers in het donker afleggen, vindt 20% van de ongevallen in het donker plaats. Toch vindt maar liefst 93% van de jongeren en jongvolwassenen (13 t/m 24 jaar) fietsen met fietsverlichting belangrijk voor de eigen veiligheid. Door in het donker met werkende voor- en achter-verlichting te fietsen neemt het risico op een ongeval met 17% af. Dat is de moeite waard en meedoen is makkelijk!

Een optimale fietsverlichting is noodzaak en verkeersveiligheid maken we zelf

Jonge sporters pakken na schooltijd de fiets om op weg te gaan naar hun sportclub. Het is in de wintertijd al vroeg donker. Sportclubs zijn veelal wat verder afgelegen van het woongebied en zijn bereikbaar via smallere toegangswegen waar niet altijd een fietspad is.

De wintertijd is ingegaan, de donkere maanden staan voor de deur. Goede fietsverlichting is letterlijk van levensbelang. Bijvoorbeeld als je ‘s avonds naar de sportclub fietst. Maar niet alleen op de fiets, ook als je in het donker de hond uitlaat of gaat hardlopen is het belangrijk dat andere verkeersdeelnemers jou tijdig zien: zorg dus dat je opvalt”; aldus verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen.

Lezyne steunt “Ik val op”

Lezyne bij landelijke fietsverlichtingscampagne

Verlichtingsmerk Lezyne draagt bij aan de start van de fietsverlichtingscampagne door jonge sporters en hun ouders bij HBS-Craeyenhout te attenderen op het gemak van USB LED fietsverlichting.

Verkeersminister van Nieuwenhuizen benadrukt het gemak van USB fietsverlichting aan tafel bij televisieprogramma Beau: “Je hebt tegenwoordig allerlei soorten lampjes waarbij niet elke keer de batterij heel snel leeg gaat. Die je ook kunt opladen. Dus zorg gewoon dat je het er met je kinderen over hebt en zorg dat je die lampjes paraat hebt.”

Lezyne heeft de nieuwe Femto USB Drive lampenset uitgedeeld aan de fietsende sporters. De Femto LEDs zijn compacte, superlichte en USB oplaadbare fietslampen. De LEDs zijn IPX7-waterbestendig. De veelzijdige strap zorgt voor een snelle bevestiging en past op de meeste stuurmaten. Door de Wide Angle Optics lens levert de lamp meer dan 180 graden zichtbaarheid. Het Femto voorlicht heeft een batterijduur van 22 uur en het achterlicht heeft een batterijduur van 15 uur. De lampen zijn makkelijk op te laden met de bijgeleverde Micro USB kabel.

Kinderen met een kapotte lamp kregen ook een doorverwijzing via QR-code naar een fietsenmaker.

Veiligheidsinnovaties van Lezyne dragen bij aan verbeterde zichtbaarheid

Lezyne Femto USB

Lezyne is een hoge kwaliteit fietsverlichting en -accessoiresmerk dat veel waarde hecht aan intelligente techniek en functionele fietsaccessoires. Elk jaar verbetert Lezyne haar toonaangevende LED collectie. Naast een verbeterde lichtopbrengst, batterijduur en kwaliteit bieden de nieuwe Lezyne LEDs ook talloze veiligheidsinnovaties die de zichtbaarheid verbeteren. Voorbeelden van deze veiligheidsinnovaties zijn: Smart Connect (draadloos verlichtingssysteem), Wide Angle Optics (verbeterde zijdlingse zichtbaarheid), Tri-Focus Optics (brede lichtstraal met helder middelpunt) en de MOR-lens (optimale en gelijkmatige verspreiding van licht).

Info

www.lezyne.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!