De fiets met grote wielen is allang geen rage meer, maar een mountainbike die niet meer weg te denken is uit het terrein. Wie twijfelde over de aanschaf van zo’n mountainbike met 27.5” of 29” wielen, kon naar het Bikefreak-magazine testcenter komen voor een aantal proefritten. Dit jaar had het populaire testcenter 24 bikes klaarstaan voor een allesovertuigende fietstest.

Er stonden maar liefst 15 hardtails in een prijsklasse van rond de € 2500,- en 9 full suspensions in de prijsklasse van rond de € 3000,- klaar. De 9 full suspension-bikes werden nog eens onderverdeeld in vijf XC / marathonbikes met 100-110 mm veerweg en vier trail / all mountain-modellen met 120-140 mm veerweg.

Het doel van het Bikefreak-testcenter is om mountainbikers uit Nederland en België kennis te laten maken met de nieuwste mountainbikemodellen van zo veel mogelijk verschillende fietsmerken. Doordat de deelnemers steeds hetzelfde rondje van ongeveer 9 kilometer reden en daarna van merk wisselden, was het mogelijk de rijeigenschappen van de fietsen perfect met elkaar te vergelijken. Op één testdag kon men ongeveer 8 verschillende merken uitproberen – tenminste, als de testrijder de ‘power’ had om de testronde zo vaak te volbrengen. Na 2011, 2012 en 2013, waarbij het testcenter ‘on tour’ door Nederland en België trok, werd in 2014 voor het eerst een vaste testlocatie nabij Breda (grensgebied Nederland en België) gekozen. Na het overweldigende succes van 2014 werd ook dit jaar besloten om het populaire testrondje als uitvalsbasis te kiezen. Van maart t/m oktober waren we met de opvallende rode promotiestand aanwezig op het vaste mountainbikeparkoers van Dorst en kon er naar hartenlust worden getest…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!