De fiets met grote wielen is allang geen rage meer, maar een mountainbike die niet meer weg te denken is uit het terrein. Wie twijfelt over de aanschaf van zo’n mountainbike, of gewoon eens lekker de nieuwste modellen wil komen testen, kon naar het Bikefreak-magazine testcenter komen voor een aantal proefritten.

Dit jaar had het populaire testcenter 16 bikes op voorraad. Er stonden 10 hardtails in de prijsklasse van € 2999,- t/m € 4499,- en 6 full suspensions in de prijsklasse van € 2499 t/m  € 4999,- klaar voor een overtuigende fietstest. Van de 16 testbikes waren maar liefst 14 fietsen voorzien van 29er-wielen; twee fietsen (Merida en Radon) waren uitgerust met 27,5” wielen.

Het doel van het Bikefreak-testcenter is om mountainbikers uit Nederland en België kennis te laten maken met de nieuwste mountainbikemodellen van zo veel mogelijk verschillende fietsmerken. Doordat de deelnemers steeds hetzelfde rondje van ongeveer 9 kilometer reden en daarna van merk wisselden, was het mogelijk de rijeigenschappen van de fietsen perfect met elkaar te vergelijken. Op één testdag kon men ongeveer 8 verschillende merken uitproberen – tenminste, als de testrijder de ‘power’ had om de testronde zo vaak te volbrengen. Na 2011, 2012 en 2013, waarbij het testcenter ‘on tour’ door Nederland en België trok, werd in 2014 voor het eerst een vaste testlocatie nabij Breda (grensgebied Nederland en België) gekozen. Na het overweldigende succes van 2014 en 2015 werd ook dit jaar besloten om het populaire testrondje als uitvalsbasis te kiezen. Van maart t/m oktober waren we onder andere met de opvallende rode promotiestand aanwezig op het vaste mountainbikeparkoers van Dorst en kon er naar hartenlust worden getest. Naast het vaste testparkoers in Dorst kon de testvloot ook voor groepen gereserveerd worden voor een exclusieve test op locatie in Nederland én België.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!