‘’Lapierre MTB Route Ede’’

Fietsmerk Lapierre en stichting MTB Zuid Veluwe bundelen hun krachten om in medio april de “Lapierre MTB Route Ede” te openen. Deze nieuwe route van 35 km zal onderdeel zijn van een routenetwerk dat binnen de Gemeente Ede aangelegd zal worden.

De fanatieke mountainbiker zal het niet zijn ontgaan dat er op veel plaatsen gewerkt wordt aan nieuwe MTB routes, zoals ook in de regio Zuid Veluwe. Het idee voor deze nieuwe route is ontstaan om het recreatief mountainbiken in de regio weer aantrekkelijker te maken. Dat is de reden dat Lapierre besloten heeft om dit project te ondersteunen en haar naam aan deze route te verbinden.

De ‘’Lapierre MTB Route Ede’’ is een 35 km lange route en onderdeel van een in totaal 80 km lang MTB-routenetwerk binnen de gemeente Ede, die vanaf medio april 2019 geleidelijk zal worden opgeleverd. De route zal uitdagend zijn en de vele singletracks zullen je de weg wijzen door het gevarieerde terrein wat de gemeente te bieden heeft. De aanleg van dit MTB-routenetwerk wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van ruim 150 vrijwilligers van de stichting MTB Zuid Veluwe, die daarnaast eveneens het onderhoud van de routes voor hun rekening zullen nemen.

Het startpunt van de route is bij het Accell experience center ‘’De Fietser’’ in Ede. Hier is ook een deel van de collectie van Lapierre te zien en is het in de toekomst mogelijk om er een aantal fietsen te testen op de indoor testbaan.

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!