In de eerste week van augustus zullen honderden kids naar Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk voor één van de grootste jeugdfestivals in Europa. De kampioenen van de toekomst krijgen hier de kans om hun rijkunsten te verbeteren en zich te vergelijken met de allerbeste rijders in hun leeftijdsgroep. Het belangrijkste is dat ze vooral veel plezier zullen hebben tijdens het MTB-festival Serfaus-Fiss-Ladis.

MTB-Festival Serfaus-Fiss-LadisDe week begint met het ‘Rookie Camp’ op 31 juli. 30 kids zullen over de paden razen gedurende zes dagen en van professionals en ervaren begeleiders les krijgen in het bikepark met één doel: fun op de bike en verbetering van rijtechniek, wedstrijdtactiek en de keuze van hun lijn in het proces. “Het Rookie Camp is ieder jaar heel leuk. De kids zijn altijd zeer gemotiveerd en we zijn blij dat we ze kunnen helpen om plezier te beleven aan hun fiets en misschien zelfs bij te dragen aan een beloftevolle toekomst in de mountainbikesport. Ik kijk alvast uit naar het MTB-Festival deze zomer,” zegt MTB coördinator Stefan Falkeis.

MTB-Festival Serfaus-Fiss-LadisDe week wordt afgesloten met de ‘Kona Rookie Games’! Dit is het hoogtepunt van het MTB-Festival en het lokte vorig jaar ± 200 jonge atleten met hun ouders van over heel Europa naar Serfaus-Fiss-Ladis. De fun begint met een pump track-sessie op 4 augustus voordat het écht serieus wordt met een hoop downhillactie tijdens de ‘Specialized Rookies Cup presented by iXS’ op 4-5 augustus. Er kunnen belangrijke punten gewonnen worden tijdens de vierde manche van deze nieuwe competitieserie. De wedstrijdactie houdt daar echter nog niet op: op de volgende dag worden de onofficiële jeugd-wereldkampioenen bekroond onder toezicht van een juichende menigte. De ‘iXS International Rookies Championships’ zullen bepalen welke jonge atleten de besten zijn in hun leeftijdsgroep. De toekomstige downhillkampioenen kunnen voor beide wedstrijden inschrijven vanaf 6 juni. Lees verder onder de foto

MTB-Festival Serfaus-Fiss-Ladis

MTB-Festival Serfaus-Fiss-Ladis“Het is zeer belangrijk om hen de kans te bieden om zich te ontwikkelen. Ze zijn de toekomst en de ondersteuning van kinderen is uitermate belangrijk voor de gravitysport,” legt Christian Zangerl, de manager van het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis uit. Zelfs de volwassenen kunnen deel uitmaken van de fun: tijdens de ‘Family Challenge’ kunnen ze een duo vormen met hun zoon, dochter, neef of nicht en ook van de downhilltrack afrazen. De tijden van beide deelnemers worden opgeteld en het snelste team wint!

Info

Virtual trail map van het bikepark
MTB-festival 2017 Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis
Meer specifieke informatie over het Rookie Camp

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!