Het seizoen afsluiten met een World Cup overwinning! De allerlaatste race van een geweldig 2018 seizoen voor Jeroen van Eck. De Finale van de MTB Eliminator World Cup. En dat in Congonhas, daar waar de mountainbike sport in Brazilië ooit begon! 

World Cup Brazilië gewonnen!

World Cup overwinning Jeroen van EckAls MTB Eliminator World Cup-leider in Brazilië aan de start staan is echt een dingetje. Jeroen van Eck werd op handen en voeten gedragen, iedereen wilde met hem op de foto en als hij dan ook de wedstrijd weet te winnen. Dan weten de Brazilianen helemaal geen raad meer met je (en zichzelf).. 

De wedstrijd

Hoe dichter de wedstrijd naderde, hoe gretiger Jeroen van Eck werd. Hij had mijn zinnen gezet op deze race. Nog een keer alles geven en laten zien wat ‘ie in huis had. Met een kwalificatietijd die 0,05 van de winnende tijd lag bewees hij zichzelf in fysiek goede staat te zijn.

Ook in de heats vond hij op het erg zware parkoers zijn weg naar de finale. Een droomfinale, de Braziliaanse favoriet en drie Europeanen! Cocuzzi (Bra) legde het tempo direct hoog en Jeroen kon goed volgen. In de tweede ronde moest hij zijn actie maken. Hij had één kans en die moest vol overgave! Hij kon het op fysieke kracht spelen of zijn technische skills gebruiken. Jeroen koos voor het laatste en stak op een Max Verstappen achtige manier Cocuzzi in de laatste bocht binnendoor. Vanaf dat moment was het VOL gas naar de finish. Zijn benen deden nooit eerder zo’n pijn. Maar de euforie hield hem gelukkig enigszins op de been. Wauw! hij sluit het seizoen af met een World Cup overwinning!

World Cup Overall titel 2018

World Cup overwinning Jeroen van EckNa ronde 6, de World Cup in Antwerpen, had Jeroen van Eck al voldoende punten verzameld om de Overall titel te behalen. Toch voelde het vorig weekend erg bijzonder om dan eindelijk de officiële bokaal in ontvangst te mogen nemen. Een bekroning op het harde werken van afgelopen jaar en alle sponsors die daaraan hebben meegewerkt. Tevens ook een kers op de taart van de samenwerking met Jos Schlangen. Samen met Jos was hij drie jaar geleden een weg ingeslagen die heeft geleidt tot de renner en persoon die hij nu is. Deze overwinning is ook van/voor hem!

Info

www.vaneckracing.nl
Foto’s: Marcelo Rypl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!