De Engelse Sally Bigham (37) begon vrij laat met de mountainbikesport. Als 28-jarige debutante was haar eerste competitie een 24-uurs wedstrijd en daarmee was de toon gezet. In vrij korte tijd groeide zij uit tot één van beste marathonrijdsters ter wereld. ‘Iron Sally’ is meervoudig nationaal kampioene en won onder meer de Cape Epic, de Transalp, de Alpentour Trophy en de Leadville 100. Haar zilveren medailles op het EK en WK Marathon hebben een ereplek, maar de jacht op die gouden plak geeft ze niet op!

Ik houd van uitdagingen en dus werd mijn eerste competitie een 24-uurs wedstrijd!

Sally, waar woon je precies?

“Haha, ze hebben vaak gevraagd waar wij wonen, maar dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden! Mijn vriend Dave en ik hebben een huis heel dicht bij het strand in Poole aan de zuidkust van Engeland, maar we zijn er bijna 2 jaar niet geweest! Als we in Engeland zijn – en dat is niet heel vaak – dan bezoeken we mijn ouders in het Peak District, waar ik geboren en opgegroeid ben.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!