Wilton, Connecticut, V.S. – 9 december 2015 – GT Bicycles, een topmerk van Dorel Industries (TSX: DII.B, DII.A), heeft vandaag zijn volledig nieuwe Factory Racing programma voor 2016 voorgesteld. Na een ongelofelijke, vier jaar durende samenwerking met Atherton Racing, heeft GT een compleet nieuw raceteam samengesteld met wereldwijd bekende rijders uit de UCI Downhill en Enduro World Series.

“GT heeft een rijke historie van racen op topniveau en een serie bikes die wereldkampioenen waardig zijn,” aldus Tim Inall, global general manager van GT. “Het merk is heel trots om vanaf 2012 te hebben samengewerkt met Atherton Racing. Maar we zijn nu klaar voor het volgende hoofdstuk van GT Factory Racing. We hebben het momentum kunnen vasthouden en een nieuw team gevormd met talentvolle rijders van over de hele wereld.”

“We zijn nu klaar voor het volgende hoofdstuk van GT Factory Racing”

De nieuwe rijders van het GT-team zijn bekend vanwege hun successen op en naast de fiets. Het team zal strijden om de podiumplaatsen bij zowel de Downhill Worldcup als de Enduro World Series, en ze zullen respectievelijk rijden op de GT Fury en de GT Sanction.

Het downhill-team

Brook MacDonald (Nieuw- Zeeland)

GT 2016 - Brook Macdonald

Tijdens zijn nog jonge carrière heeft MacDonald reeds 18 top 10-posities weten te behalen, inclusief een podiumplaats in Val di Sole in 2015.

Sam Dale (Verenigd Koninkrijk)

GT 2016 - Sam Dale

Levert gegarandeerd prestaties in de Worldcup-scene, want Dale heeft reeds 19 top 25-posities gereden en kwam op het podium terecht tijdens de race in Lourdes in 2015.

Wyn Masters (Nieuw-Zeeland)

GT 2016 - Wyn Masters

Masters is favoriet bij de fans en heeft racesuccessen behaald in zowel zijn thuisland Nieuw-Zeeland als in het Worldcup-circuit.

Jackson Frew (Australië), junioren

GT 2016 - Jackson Frew

Na het afgelopen downhill-seizoen als eerste te hebben afgesloten, begint Frew komend jaar met hoge verwachtingen aan zijn laatste seizoen bij de junioren.

Het enduro-team

Martin Maes (België)

GT 2016 - Martin Maes

Als jong fenomeen heeft Maes zich reeds bewezen als een van de toprijders die je in de gaten moet houden.

Anneke Beerten (Nederland)

GT 2016 - Anneke Beerten

Beerten is de regerende ‘Queen of Crankworx’ en heeft al 16 podiumplaatsen behaald in haar illustere Enduro World Series-carrière.

Wyn Masters (Nieuw-Zeeland)

GT 2016 - Wyn Masters

Na zijn derde plaats bij de Crankworx Enduro en het tonen van zijn veelzijdigheid, zal Masters naast de downhill ook in het enduro-circuit actief zijn.

Rachel Throop (Verenigde Staten)

GT 2016 - Rachel Throop

Na succesvol te hebben gereden in het Amerikaanse enduro-circuit, is Throop klaar om aan het grote werk op het wereldpodium te beginnen.

De GT Factory Racing teams zullen worden gemanaged door Mark Maurissen (België). Hij is een veteraan uit de industrie en zijn banden met GT dateren al van het midden van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Meer recent was Mark hoofdmonteur van het GT Enduro-team.

Info

Meer over GT, het team en de rijders is te vinden op www.gtbicycles.com.

Check out GT Bicycles op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!