Heb je je altijd al afgevraagd wat er in het interieur van je achterdemper gebeurt op het moment dat je een hindernis tegenkomt? Een interessante video van Fox legt uit hoe het Dual Piston System (DPS), dat in hun nieuwste Float-achterdemper wordt gebruikt.

Het is een ontwerp dat gebruik maakt van twee kleppen, waardoor je enerzijds een volledige lockout verkrijgt, en anderzijds geen compromissen maakt op het gebied van controle en efficiëntie. Hierdoor kunnen rijders zich aanpassen aan ieder terrein.

Fox DPS levert een grote verscheidenheid aan compressie-instellingen, die je tijdens je rit kan instellen. Het systeem heeft eveneens een verbeterde rebound. Deze techniek voegt nauwelijks gewicht toe en verhoogt de capaciteit van de hedendaagse trailbikes.

Test in oktobernummer

Bikefreak-magazine volgt de techniek op de voet! In het oktobernummer vind je een test van deze splinternieuwe achterdemper (Factory Series FLOAT DPS 3-Position Lever met Open Mode Adjust) met bijpassende voorvork (Factory Series 32 FLOAT 29 100 FIT4 3-Position Lever met Open Mode Adjust 100 mm Kashima Metallic Black). We zijn op het moment een intensieve testperiode van beide veerelementen, gemonteerd in een volledig geveerde crosscountry-mountainbike, aan het afronden.

Info

www.ridefox.com/dps

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!