Met de komst van de nieuwe S-Works Epic Hardtail introduceert Specialized, met een gewicht van 775 gram, het lichtste carbon frame ter wereld. De S-Works hardtail is als complete mountainbike in drie uitvoeringen leverbaar: de Epic Hardtail XTR (€ 8.299,-), de door ons geteste Epic Hardtail Ultralight (€ 8.499,-) en het topmodel Epic Hardtail AXS (€ 9.499,-). De S-Works Epic Hardtail is ook als frameset verkrijgbaar voor € 2.999,-.

Test Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight
het S-Works Epic Hardtail frame weegt slechts 775 gram

Het nieuwe 2020 S-Works Epic Hardtail-frame is met 775 gram zogezegd het lichtste crosscountry carbon frame ter wereld, en is voorzien van de laatste innovaties op gebied van carbon technologie. Het frame krijgt ten opzichte van het vorige S-Works-frame een nieuwe geometrie, met een luiere balhoofdhoek van 68,5° en een kortere achterbrug van 43 cm. Wat gebleven is, is de zitbuishoek van 74°, de wielbasis en balhoofdbuislengte. Vanzelfsprekend lopen de kabels van de derailleur en achterrem netjes door het frame en heeft het frame een ‘boost’ inbouwbreedte. Bij de S-Works Epic Hardtail Ultralight draait alles om gewicht en Specialized heeft dan ook alles uit de kast getrokken om in de maat M het totaalgewicht onder de 8 kilo te krijgen. De maat L waarmee wij op pad zijn geweest komt met 8 kilo en 40 gram daar net boven. Om de Ultralight zo licht te maken gebruikt Specialized onder andere Roval Control SL carbon-wielen die samen met de S-Works Renegade-banden een wielset vormen van slechts 3,34 kilo!! Een indrukwekkende waarde, wat gegarandeerd voor ongekende prestaties gaat zorgen in het terrein. We zijn dan ook erg benieuwd wat dat in de praktijk gaat brengen.

Test Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight
Test Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight

de nieuwe S-Works Epic Hardtail Ultralight is de ultieme fiets om al je persoonlijke records te verbreken

Met een stuurhoogte van 99,5 cm hebben we relatief diepe zithouding te pakken, wat de aerodynamica en de daarbij horende snelheid ten goede komt. Wil je nog dieper zitten of een nog sportievere zithouding hebben, dan moet je met de stuurpen aan de slag. Wij vonden de zitpositie echter heerlijk, zeker in combinatie met de nieuw aangepaste balhoofdhoek. Op het vlakke ontpopt de S-Works Epic Hardtail Ultralight zich als een heerlijke stuurmachine. Het niet al te nerveuze stuurgedrag geeft je meer vertrouwen in de bochten dan voorheen, waarbij je de controle over de fiets te allen tijde goed kunt behouden. Het nieuwe stijve frame biedt in combinatie met de 30,9 mm FACT carbon-zadelpen ruim voldoende comfort om ongestoord gas te kunnen geven, ook wanneer de ondergrond er niet altijd even netjes bij ligt. De superlichte carbon Roval Control SL-wielen geven dankzij de ‘boost’ inbouwbreedte geen krimp. Het acceleratievermogen uit de bocht is ongekend, nooit eerder waren we met zo’n snelle crosscountry hardtail onderweg geweest!! Ook in de klim ondervinden we een enorm voordeel van de lichte wielen, en het totaalgewicht van slechts 8 kilo. De verzetten die je normaal ‘draait’, kunnen zwaarder en dat komt de snelheid zeker ten goede.

Test Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight
Test Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight

Met Zwitserse precisie volgt de S-Works Epic Hardtail Ultralight zijn stuurcommando’s op, zonder ook maar één moment nerveus aan te voelen. De Sram XX1 Eagle 1x 12-speed groep met 11-50 cassette en 32-tands voorblad heeft een mooi bereik dat ruim voldoende is voor pittige tochten in de Alpen of lekker knallen door de Lage Landen. Tijdens de afdalingen zorgt de iets luiere balhoofdhoek net voor dat beetje meer vertrouwen, zeker in combinatie met de 100 mm Fox Factory Step-Cast 32-vork met Fit4-demper. Een setje zeer krachtige 2-piston Magura MT8-schijfremmen biedt de Ultralight voldoende remvermogen. Zwaardere rijders dienen bij veelvuldig gebruik in de bergen wellicht een 180 mm rotor aan de voorzijde te monteren. De standaard 160 mm rotors zijn toereikend, maar zijn in de bergen beperkt tot laten we zeggen 75 kg rijdersgewicht. Op zoek naar minpunten kunnen we de Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight slechts op twee punten afrekenen. De settings van de voorvork kunnen niet vanaf het stuur worden bediend, en de aanschafprijs is wel aan de hoge kant voor een hardtail.

Test Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight

De nieuwe Specialized S-Works Epic Hardtail Ultralight heeft een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten. Voorzien van een heerlijke zitpositie met dito rijeigenschappen stelt de snelle crosscountry hardtail ons geen moment teleur. Accelereren en tempo maken was nog nooit zo eenvoudig, en gegarandeerd dat eenmaal in het bezit van deze Ultralight, al je persoonlijke records sneuvelen.

Plus en min

  • superlicht en stijf carbon frame
  • perfecte rijeigenschappen, fijne stuurmachine
  • extra comfort door carbon zadelpen
  • extreem lichte wielenset 3341 gram
  • perfect werkende set schijfremmen

Min

  • geen voorvorkbediening op stuur
  • aanschafprijs

Bikefreak tuning tips

  • banden tubeless maken
  • grotere rotor voorzijde bij zwaardere rijders

Specificaties

FRAME
MateriaalS-Works FACT 12m Carbon
MatenS-M-L-XL (29)
VERING
VoorvorkFox Factory Step-Cast 32, Fit4 Kashima – 100 mm
AANDRIJVING EN REMMEN
VersnellingenSram XX1 Eagle, 1x 12-speed
ShifterSram XX1 Eagle, trigger
CrankstelSram XX1 Eagle, 32 T
RemmenMagura MT8 SL – 160 mm / 160 mm
WIELEN
WielsetRoval Control SL 21 mm, tubeless ready ‘boost’ DT Swiss Ratchet / Sram XD driver body
Band (voor)Specialized S-Works Renegade Gripton 29x 2.10”
Band (achter)Specialized S-Works Renegade Gripton 29x 2.10”
ONDERDELEN
StuurS-Works carbon XC mini rise – 76 cm
StuurpenS-Works SL, alloy, titanium boutjes – 75 mm
ZadelBody Geometry S-Works Power Arc, carbon
ZadelpenS-Works FACT carbon – 40 cm – ø 30,9 mm
VERZETTEN
32-tands voorblad (wielomtrek 231 cm)
11 (672) 13 (569) 15 (493) 17 (435) 19 (389) 22 (336) 25 (296) 28 (264) 32 (231) 36 (205) 42 (176) 50 (148)
(…) = afstand per omwenteling crank in cm.
GEOMETRIE (L)
Balhoofdhoek 68,5°
Zitbuishoek 74,0°
Bovenbuis 59,9 cm
Bovenbuis (H) 63,3 cm
Zitbuis 47,0 cm
Balhoofdbuis 11,0 cm
Achterbrug 43,0 cm
Brackethoogte 30,9 cm
Stuurhoogte 99,5 cm
Wielbasis114,6 cm
INFO
Gewicht wielen3,34 kg (incl. steekassen)
Gewicht compleet8,04 kg (maat large)
Prijs€ 8.499,00
Websitewww.specialized.com

Tekst en foto’s: Guido en Max Kartner
Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!