Annemarie Worst (20) uit Nunspeet begon haar sportieve loopbaan met volleybal en skeeleren, maar al snel maakte zij de overstap naar het mountainbiken. De talentvolle beloftedame komt sinds 2013 uit voor ‘Giant Dealerteams’ en won vorig jaar onder meer het eindklassement van de Pearl Izumi Benelux Cup. Dit seizoen ligt de nadruk de Europese World Cup-wedstrijden, de Duitse Bundesliga en het NK crosscountry. Haar Giant / Liv Obsess Advanced heeft 27,5 inch wielen en is voor 2016 afgemonteerd met het Shimano Di2-schakelsysteem en een Pioneer-powermeter.

Talent

“Het begon in mijn jeugd met volleybal en skeeleren, maar toen ik 12 jaar was, kwam de fiets in beeld”, vertelt Annemarie Worst. “Mijn vader reed wedstrijden op de mountainbike en vanaf jeugdcategorie 6 heb ik ook de competitie opgezocht. In het begin eindigde ik bij de meisjes zo rond de vierde of vijfde plaats, maar langzaam ging het steeds beter.

Deze Giant Liv Obsess Advanced is de eerste damesspecifieke carbon hardtail voor 27,5 inch wielen!

Als tweedejaars juniordame maakte ik behoorlijke progressie. Ik tekende een contract bij ‘Giant Dealerteams’ van ploegleider Jan Weevers en mocht daarnaast met de nationale selectie op pad. De uitslagen in die periode gaven aan dat ik op de goede weg zat: 2e op het NK, 8e op het EK en 20e op het WK.” …

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!