Met de uitvinding van de Bottle Twist, heeft Fidlock één van de meest innovatieve bidonhouders ontwikkeld. De bidonhouder heeft de gepatenteerde Fidlock-magnetisch/mechanische technologie. De Bottle Twist is op veel verschillende manieren verschillend van traditionele bidonhouders met een kooi. Hij is niet alleen gemakkelijk te gebruiken, maar heeft eveneens een fun-element!

Fidlock Bottle TwistDe bidon zelf heeft twee sterke magneten en een ingebouwd mechanisch vergrendelsysteem, dat toelaat dat de drinkfles gemakkelijk vastklikt en met één simpele draaibeweging weer loskomt. Aan het frame is de bevestiging met twee kleine schroeven.

Er zijn veel voordelen: de Bottle Twist is speciaal ontworpen voor kleine frames en voor punten waar een normale bidonhouder nooit bevestigd zou kunnen worden.

Fidlock Bottle TwistDe drinkfles kan gemakkelijk verwijderd worden, zelfs tijdens het fietsen: met één enkele draaibeweging kun je de fles uit zijn veilige bevestiging halen. Je brengt hem terug in die positie door de drinkfles eenvoudig in de buurt van het bevestigingspunt te brengen. Nieuwe testresultaten bewijzen dat de drinkfles zelfs in het ruigste terrein veilig aan het frame vast blijft zitten. Dit dankzij het gepatenteerde magnetisch/mechanische bevestigingssysteem.

De Bottle Twist is eveneens geschikt voor rijders die moeite hebben met conventionele bidonhouders, vooral tijdens het afnemen van de drinkfles tijdens het rijden en hem weer terug op zijn plaats te brengen na gedronken te hebben.

Het magnetisch/mechanische bevestigingssysteem is zeer veelzijdig, want het staat de gebruiker niet alleen toe om de drinkfles aan zijn/haar fietsframe te bevestigen, maar bijvoorbeeld ook aan een draagtas. Verder is het systeem moduleerbaar, waardoor je er meer dan alleen een drinkfles mee kunt bevestigen, maar bijvoorbeeld ook een klein gereedschapszakje (en dit zowel aan de fiets als aan een andere zak).

Info

www.fidlock.com

Bikefreak-magazine