Bosch e-Bike Systems geeft een nieuwe definitie van e-MTB

  • Nieuwe, krachtigere aandrijving voor e-MTB-gebruik vanaf modeljaar 2020
  • Compacte, lichte drive unit maakt soepel e-Mountainbiken mogelijk
  • Geoptimaliseerd voor sportief, krachtig en dynamisch fietsen
Bosch Performance Line CX

Geen weg te steil, geen uitdaging te groot: met de nieuwe Performance Line CX brengt Bosch e-Bike Systems in modeljaar 2020 een aandrijvingssysteem voor e-MTB-gebruik op de markt, dat licht, compact en tegelijkertijd extreem krachtig en efficiënt is. De krachtigste aandrijving van Bosch overtuigt zelfs veeleisende fietsers met tot wel 340% ondersteuning. De motor versnelt extreem dynamisch, reageert zonder vertraging op de pedaaldruk van de fietser en zorgt vanaf de eerste trap voor een dynamisch rijgedrag. Voor e-mountainbikers in het sportieve segment betekent dit nog meer beweeglijkheid en controle over de bike en optimaal rijplezier op de trails.

Performance Line CX: de maatoplossing voor de e-MTB

Binnen slechts enkele jaren heeft eMountainbiking zich als zelfstandige e-Bike-discipline gevestigd en het mountainbiken uitgebreid. “Bosch is één van de toonaangevende stuwende krachten op eMTB-gebied en heeft met relevante producten wezenlijk aan deze ontwikkeling bijgedragen. Het moment voor de volgende evolutiefase is aangebroken. Met onze nieuwe Performance Line CX bieden wij het ultieme Uphill Flow-gevoel. De CX blijft de eerste keuze voor e-MTB”, aldus Claus Fleischer, directeur Bosch e-Bike Systems.

Dankzij een magnesium behuizing en een haast 50% kleiner formaat weegt deze motor met 2,9 kg ongeveer 25% minder dan zijn voorganger. “Het compacte formaat van de drive unit zorgt ervoor dat fietsfabrikanten het aandrijvingssysteem nog beter kunnen integreren en frames met een kortere achtervork kunnen bouwen. Bovendien betekent dit een gewichtsverlaging van de eMTB’s. Hierdoor kun je op deze bikes net zo wendbaar en beweeglijk fietsen als op mountainbikes zonder elektrische aandrijving en bieden ze bovendien duidelijk meer rijplezier”, zegt Fleischer.

Volmaakte rijervaring op de trail

Bosch Performance Line CX

De aandrijving zorgt voor een natuurlijk rijgevoel bij de fietser bij snelheden hoger dan 25 km/u of fietsen in de Off-modus. Door een vrijloop worden motor en transmissie volledig ontkoppeld, zodat de eBiker efficiënt pedaleert, ook als het systeem op dat moment geen ondersteuning biedt. In de hoogwaardige transmissie zijn uitsluitend uiterst robuuste en lichte materialen gebruikt. Dit maakt geluidsarm fietsen bij een hoog motorvermogenin alle trapfrequenties mogelijk. Motor en transmissie werken optimaal en gebruiken de energie uit de accu buitengewoon efficiënt, zodat lange, steile beklimmingen kunnen worden bedwongen en vele hoogtemeters kunnen worden gemaakt. De volledig nieuw ontwikkelde aansturing van de motor van de Performance Line CX draagt bij aan het sportieve rijplezier. Het multisensorconcept maakt een dynamische en gevoelige responsiviteit van de drive unit mogelijk, die tot wel 340% ondersteunt. “eMountainbikers kunnen accuraat versnellen, bijvoorbeeld op enduro-trails of vanuit nauwe bochten”, legt Fleischer uit. “De aandrijving levert een constante vermogensafgifte over een zeer breed trapfrequentiebereik. Snelle tussensprints en pittige tempowisselingen zijn zo gemakkelijk te realiseren. Ook staand trappen voelt natuurlijk aan.” Om de fiets ook op moeilijke trajecten te controleren, ondersteunt de geoptimaliseerd e-MTB-modus de eBiker met een maximaal fijngevoelige en tegelijkertijd progressieve vermogensafgifte: afhankelijk van de pedaaldruk versterkt de motor dynamisch de eigen krachtinspanning van de fietser. De e-Biker hoeft niet handmatig van rijmodus te wisselen.

Verfijning tot in het kleinste detail

Bosch Performance Line CX

Het nieuwe vlaggenschip onder de Bosch eBike-aandrijvingssystemen is tot in het kleinste detail doordacht. Een extra 12 Volt-aansluiting biedt externe aanbieders de mogelijkheid om hun componenten vanuit de eBike-accu van stroom te voorzien. De drive unit maakt de montage van kettingbladen mogelijk via “Direct Mount” of met een 104 mm standaard bevestiging. De Q-factor van 175 mm biedt de e-MTB een efficiënte, ergonomisch gunstige zitpositie en een natuurlijk trapgevoel. Om ook e-MTB’s met korte cranks de kracht optimaal te laten overbrengen, is er een speciale instelling die de dealer via de diagnosesoftware kan opgeven. Bovendien heeft de Performance Line CX een krachtige loopondersteuning waarmee ook steile hellingen gemakkelijk kunnen worden beklommen. “Ook de vele nuttige details laten zien hoe minutieus wij eraan hebben gewerkt om in het e-MTB segment nieuwe accenten aan te brengen. Als je op de nieuwe CX rijdt, merk je dat meteen. Hij staat voor puur rijplezier en is naar onze mening wederom een benchmark in het e-MTB-gebied”, voegt Fleischer toe.

Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!