De etappeplaatsen van de 20e editie van Bike Transalp powered by Sigma, de wedstrijd die de mountainbike-marathonsport als geen andere heeft beïnvloed gedurende de laatste twee decennia, zijn bekend. De jubileumeditie van de populaire etappe mountainbikewedstrijd voor teams van twee zijn gepland van 16/22 juli 2017 en zullen een route van meer dan 550 km en 18.000 hoogtemeters dwars door de bergketen van de Alpen overbruggen vanaf Mayrhofen (Oostenrijk) tot Riva del Garda (Italië). Riva, het traditierijke stadje aan de oevers van het Gardameer, is daarmee al voor de 17e keer finishplaats.

De route van 2017 verdient een verjaardag, die de moeite waard is!

Na de start in Oostenrijk, de tweede keer in de geschiedenis sinds 2016, volgt de route gedeeltelijk een van de klassieke race’s originele routes via Brixen, St. Vigil, St. Christina, Kaltern, Trento en Lavarone (de enige nieuwe etappeplaats dit jaar en de 54e in de geschiedenis van deze legendarische race) naar Riva del Garda, dat samen met St. Vigil een van de twee etappeplaatsen is die deel uitmaakten van de route van 1998.

Bike Transalp 20e editie

De Pfitscherjoch, een van de meest beroemde passen van de Transalp, is eveneens in de route opgenomen. De rijders zullen deze pas tijdens de eerste etappe, die ook door Sterzing loopt, aandoen alvorens te eindigen in Brixen. Andere hoogtepunten van de route zijn de Plose – gelijkmatige paden in het hart van de Dolomieten, delen van de bekende Sellaronda Hero track en de 100 km Dei Forti, een marathonrace die oude militaire routes die uit de Eerste Wereldoorlog dateren, volgt.

“De route van 2017 verdient een verjaardag, die de moeite waard is omdat bijna alle etappeplaatsen al eens deel uitgemaakt hebben van de Transalp. We bevinden ons al in het 20e jaar van de Transalp-wedstrijd en we zijn alweer in staat geweest om nieuwe paden te vinden om het leuk te houden: het zal mountainbiken op zijn best zijn op de spannendste singletracks van de Alpen. De Transalp van 2017 is een moderne interpretatie van het doorkruisen van de Alpen. Wat hetzelfde blijft zijn de panoramische uitzichten over ‘s werelds mooiste bergketen en de mix van culturen tussen Zuid-Tirol en de regio Trentino. Ik kijk er naar uit in de loop van volgende week de beste route uit te zetten,” zegt racedirecteur Marc Schneider, die nu voor de zesde keer op rij verantwoordelijk is voor het ontwerp van de route.

Etappeplaatsen 2017

  • Etappe 1 (16 juli): Mayrhofen – Brixen
  • Etappe 2 (17 juli): Brixen – St. Vigil
  • Etappe 3 (18 juli): St. Vigil – St. Christina 
  • Etappe 4 (19 juli): St. Christina – Kaltern 
  • Etappe 5 (20 juli): Kaltern – Trento
  • Etappe 6 (21 juli): Trento – Lavarone
  • Etappe 7 (22 juli): Lavarone – Riva del Garda

Meer informatie over de route en iedere etappe zal in de loop van de volgende weken gepubliceerd worden op www.bike-transalp.de

Online inschrijving

De online inschrijving voor de 2017 Bike Transalp powered by Sigma begint op 11 oktober 2016 om 12:00 ‘s middags (CET) op www.online-registration.de

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!