De nieuwe Nederlands kampioen strandracen Richard Jansen (19) uit het Noord-Hollandse Assendelft is binnen de vaderlandse mountainbikescene nog redelijk onbekend. Dat de stijlvolle atleet uit Team Imming/De Zeeleeuw veel talent heeft, moge duidelijk zijn. Niet voor niets maakt hij deel uit van de nationale veldritselectie U23. Aan Bikefreak geeft Richard uitleg over zijn speciaal geconstrueerde Imming-strandbike.

De geometrie van de Imming Strandbike is gebaseerd op die van de cyclocrossfiets!

Veldrijden

“Ik begon heel vroeg met wielrennen”, vertelt Richard, die in het dagelijks leven Sportmarketing studeert aan de Johan Cruyff University. “Ik was 7 jaar en reed mijn eerste wedstrijdjes in de jeugdcategorie 1, bij wielervereniging RSC De Zuidwesthoek in Roosendaal, waar ik mijn eerste veldritlessen van Adrie van der Poel kreeg…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!