Voor hetzelfde geld had elitedame Nele Van Maldeghem (31) vandaag de dag nog rugby gespeeld in de hoogste Belgische klasse. Door het rijden van een aantal toertochten ontdekte zij vier jaar geleden echter haar talent voor het mountainbiken. Nele, die deel uitmaakt van het Fuji-Medista MTB Team, presteert vooral op de langere afstanden uitzonderlijk goed. De Raid des Hautes Fagnes of Les Cimes de Waimes win je natuurlijk niet zomaar. Het Belgisch Kampioenschap Marathon is dit seizoen één van haar doelen.

“Fuji is opgericht in 1899(!) en is één van de oudste fietsmerken ter wereld!”

Rugby

“Ik woon in Pulderbos, tussen Antwerpen en Turnhout”, vertelt Nele. “Vroeger deed ik veel aan judo, paardrijden en rugby. Vooral die laatste sport heb ik intensief beoefend. Ik speelde bij de Halle Ladies Rugbyclub in de hoogste Belgische klasse. Met mijn broer ben ik op een gegeven moment ook toertochten gaan rijden en vooral het mountainbiken vond ik geweldig.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!