Sportleraar en mountainbiketrainer Maikel Govaarts (40) komt uit voor het Merida-Bassa Team en werd als master 30+ reeds tweemaal Nederlands Kampioen. Dit seizoen komt de snelle man uit het Brabantse Drunen voor het eerst uit in de masters 40+ categorie, en ook daar heeft hij met zijn Merida Big Nine een abonnement op het podium. Zijn trainingsmaten in de Drunense duinen zijn niet de minsten: Michiel van der Heijden, Jeroen Boelen en Lars Boom vormen samen met Maikel een mooie kampioenengroep!

De Merida Big Nine heeft een perfecte geometrie en voelt zeer comfortabel aan!

Turner

‘Van huis uit ben ik eigenlijk turner”, vertelt Maikel. “Heel veel trainingsuren heb ik in die sport zitten en ik werd zelfs Nederlands Kampioen in diverse disciplines. Het zijn de grondvormen van het bewegen en hierdoor heb ik nu een goede core en balans op de fiets. Die fiets ontdekte ik toen ik zestien was, maar een licentie nam ik pas op mijn twintigste…

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!