Het duurt nog enkele weken voordat het mountainbikeseizoen 2016 is afgelopen, maar op Cyprus zijn de voorbereidingen van de 2017-editie van de Sunshine Cup al begonnen. De data zijn vastgelegd op 23-26 februari voor de Afxentia-etappewedstrijd en 5 maart voor Amathous. Vergeleken met de afgelopen editie krijgt de wedstrijdserie op het Mediterrane eiland een aantal aantrekkelijke wijzigingen, voor zowel de pro’s als de amateur-rijders.

20 jaar na de allereerste editie van Afxentia gaan de organisatoren van Bikin’ Cyprus er nog steeds prat op de bekende etappewedstrijd, die wederom een hoop punten voor de wereldranglijst zal opleveren en die in de ‘HC-kategorie’ geplaatst wordt, te verbeteren.

Afxentia etappewedstrijd: 23–26 februari 2017

De datum voor de Afxentia is traditioneel het laatste weekend van februari en de wedstrijd blijft in een formaat van vier dagen. Voor de tijdrit op de openingsdag is Bikin’ Cyprus van plan om de rit te verlengen en er een soort enduro-stijl van te maken: de start in Lefkara is gepland plaats te vinden op de top van de heuvel die uitkijkt op Lefkara, bij de kapel waar de vorige omloop passeerde. Het idee is om de route door de smalle straatjes van Lefkara te leiden en dan met een offroad downhill te eindigen in het ongeveer 500 m lager gelegen Skarinou.

Cyprus Sunshine Cup 2017

Verder ondergaan etappe 2 en 3 een aantal veranderingen. “We zijn al bekend als een bestemming voor professionals, maar Cyprus in het algemeen en Afxentia in het bijzonder zijn eveneens aantrekkelijk voor amateur-rijders,” legt Mike Hadijoannou uit. De CEO, zijn bedrijf en ook de Cyprus Cycling Federation hebben nog steeds de passionele inzet voor de wedstrijdserie en zijn gemotiveerd om de schoonheid van het eiland aan mountainbikers van over heel de wereld te presenteren.

Amathous (C1): 5 maart 2017

Op 5 maart zal het wedstrijdcircuit van Amathous/Agios Tychon een speciale attractie hebben. De locatie aan zee tussen de antieke ruïnes zal in 2017 terugkomen in de Cyprus Sunshine Cup. Het is een zware ronde, zowel fysiek als technisch, maar de meeste rijders vinden dit prachtig. De omgeving compenseert de pijn in de benen!

Info

www.cyclingcy.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!