Een aantal wedstrijdteams heeft zonniger oorden opgezocht om hun prestaties neer te kunnen zetten. Zo is het Betch.nl Superior Brentjens mountainbike racing team op het eiland Cyprus om daar mee te rijden met de Cyprus Sunshine Cup.

De Cyprus Sunshine Cup is een van de meest beroemde serie mountainbikewedstrijden in de UCI-kalender en wordt ieder jaar in het begin van het seizoen gehouden.

Afxentia Stage race

De eerste wedstrijd van dit jaar is de Afxentia Stage race, die al sinds 16 jaar wordt georganiseerd als een UCI-wedstrijd en dus tot een van de oudste etappewedstrijden in Europa kan worden beschouwd. De Afxentia is een “Hors Classe Race” (SHC) in de UCI-kalender, wat betekent dat er een grote hoeveelheid UCI-punten en prijzengeld beschikbaar is voor de winnaars.

De beste crosscountryrijders van de wereld doen ieder jaar mee aan deze wedstrijden, zodat ze hun eerste wedstrijdkilometers van het jaar kunnen rijden en hun conditie vroeg in het seizoen kunnen testen. De Cyprus Sunshine Cup is een vast item op de kalender voor veel rijders zoals Wereldkampioen 2011 en Olympisch Kampioen 2012 Jaroslav Kulhavy, Olympisch Kampioene 2008 Sabine Spitz, het Ghost Factory Racing team met zijn rijders Lisi Osl, Alexandra Engen en Katrin Leumann, het Giant Pro XC team met zijn rijders Fabian Giger, Emil Lindgren, Henk Jaap Moorlag, Michiel van der Heijden en het Liv Pro XC Team met zijn rijders Jolanda Neff en Maja Włoszczowska. Uiteraard ontbreekt het Superior Brentjens mountainbike racing team niet met Bart Brentjens zelf en zijn rijders Alice Barnes, Margot Moschetti, Yana Belomoina, Jeroen Boelen, Jiri Novak, Hans Becking en Grant Ferguson.

Goede resultaten voor Betch.nl Superior Brentjens mountainbike racing team

Kennelijk geeft het goede weer de wedstrijdrijders vleugels! Grant Ferguson won al een dagetappe:

Daarnaast is na de 3e etappe een mooie derde plaats weggelegd voor Margot Moschetti:

Info

Cyprus Sunshine Cup

Betch.nl Superior Brentjens mountainbike racing team

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!