2021, een zeer interessant mountainbikejaar voor CUBE. Terwijl de hardtail series overzichtelijker worden gemaakt en de kleuren bij de full suspensions hoge ogen gooien, zien we juist nog meer nieuwe ontwikkelingen bij de E-mountainbikes.

Een echte fully carbon Stereo

Nieuwe strakkere Intube frames

Nieuwe Cube 2021 (e-)mountainbikes: dit zijn de highlights

Hardtails
 • Nieuw model in de Aim serie – CUBE Aim EX:
  • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Overzichtelijke modelselectie bij aluminium Reaction serie:
  • 2 aluminium modellen – Pro en TM
Full suspension
 • Opvallende kleuren:
  • AMS 100 C:68 SLT 29 met carbon’n’prizmblack
  • Stereo 170 Race 29 met desert’n’grey
  • Stereo 150 C:62 SL 29 ActionTeam Edition
E-hardtails
 • Intube frames in plaats van Ontube frames – strakker uiterlijk
 • Bosch 85Nm update voor alle modellen met Performance Line CX
 • Overzichtelijke en uitgebreide modelselectie bij E-hardtail Reaction serie:
  • Nieuwe intube frames
  • Nieuw ontworpen stuurpen en spacers
E-full suspension
 • Bosch 85Nm update voor alle modellen met Performance Line CX
 • Hoger systeemgewicht van maximaal 135 kg – Geschikt voor zwaardere rijders
 • Geschikt voor gebruik met aanhanger (met uitzondering van full carbon modellen)
 • Nieuw ontworpen stuurpen en spacers
 • Keuze uit modellen met verschillende Bosch displays
 • Makkelijk af te monteren met spatborden, verlichting en bagagedragers
 • Kabels geïntegreerd in het frame:
  • Bij Stereo Hybrid 140 en 160 ActionTeam en SLT modellen
 • Dunnere banden voor betere feedback:
  • Stereo Hybrid 140 TM, ActionTeam, SLT en alle Stereo Hybrid 160 modellen
 • Nieuwe Stereo Hybrid 160 SLT met volledig carbon frame

Om gelijk met de deur in huis te vallen is daar de CUBE Stereo Hybrid 160 SLT, een uitdagende en volledig uit carbon gemaakte full suspension E-mountainbike. Dit is het topmodel uit de CUBE Hybrid series. Het carbon frame is niet het enige dat nieuw is aan de fiets, de stuurpen en spacers zijn ook vers van de tekentafel.

Dit jaar zijn er veel ontwikkelingen over het hele E-mountainbike gamma bij CUBE. De fietsen zien er nog strakker uit want alle batterijen zitten nu in het frame, dit zijn de zogenoemde intube frames. De Hybrid full suspension Stereo modellen hebben een hoger systeemgewicht, wat natuurlijk ideaal is voor de iets zwaardere rijders onder ons. De sportieve gezinnen kunnen dit jaar ook gerust met een aanhanger op stap. De Stereo Hybrid modellen zijn hiervoor immers goedgekeurd (met uitzondering van de carbon modellen). De fietsforenzen kunnen er nu ook voor kiezen om de Stereo Hybrid modellen volledig uit te rusten met spatborden, interne verlichting en bagagedragers.

Dan zijn er toch twee opvallende ontwikkelingen bij de Hybrid full suspension Stereo lijn van CUBE. Zo krijgt men bij een select aantal Stereo Hybrid 140 en alle Stereo Hybrid 160 modellen de keus tussen twee verschillende Bosch displays (Kiox en Nyon) en hebben de wat meer performance gerichte modellen van de Stereo 140 en 160 Hybrid dunnere banden die zorgen voor een betere feedback.

Bij het E-hardtail segment van CUBE is de Reaction Hybrid serie een stuk overzichtelijker geworden. Daarnaast pronken deze modellen met een nieuw intube frame en een nieuwe stuurpen met spacers.

Alhoewel E-mountainbikes steeds populairder worden blijft CUBE ook uitblinken bij de oude vertrouwde non-elektrische mountainbikes. Hier wordt de Reaction hardtail serie ook overzichtelijker gemaakt. Zo zijn er nu twee Reaction aluminium modellen, de Pro en TM. Ook introduceren zij een nieuw Aim model, de EX. Dit model zal verkrijgbaar zijn in twee mooie kleuren.

De CUBE 2021 full suspension lijn borduurt voort op de bestaande succesvolle formule. We zien wel veel opvallende kleuren voorbijkomen, zoals de AMS 100 C:68 SLT 29 met prizmblack details, de desert’n’grey Stereo 170 Race 29 en de nieuwe ActionTeam versie van de Stereo 150.

E-full suspension — Cube Stereo Hybrid 160 SLT

Cube Stereo Hybrid 160 SLT
Stereo Hybrid 160 SLT 625 Kiox / Nyon — Adviesprijs: € 8.499,- / € 8.699,-

We hebben het frame van de Stereo Hybrid 160 nog beter gemaakt: de Stereo Hybrid 160 C:62 SLT. Z’n frame is, dat mag duidelijk zijn, gemaakt van ons hoogwaardige C:62 carbon, dat bij een lager gewicht minstens zo sterk is als de HPC uitvoering. Ook de achterbrug is van carbon, wat een gewichtsbesparing van 25% oplevert. Die achterbrug is voorzien van extra grote lagers in de draaipunten. Een agressieve geometrie – stabiel en vertrouwwekkend – kenmerkt deze lichte e-enduro. Fraai detail: de snelheidsensor is in de achterbrug geïntegreerd.

Op de Stereo Hybrid 160 HPC SLT vindt je het beste van het beste. Zoals een stijve Fox 38 Float Factory 170mm voorvork en een Float DPX2 Factory demper. Hiermee is er geen trail die zich niet laat bedwingen, zeker omdat de Magic Mary/Big Betty bandencombi van Schwalbe grossiert in tractie en demping. Het schakelen wordt draadloos uitgevoerd door de Sram AXS 12-speed transmissie en ook de RockShox AXS zadelpen laat zich draadloos verstellen. Het vertragen is uitbesteed aan Magura. Hun MT7 stoppers, met tweedelige remschijven, behoren tot de krachtigste remmen die je kunt krijgen. En hebben we de carbon Newmen wielen al genoemd? Dit is de nieuwe standaard.

E-hardtail — Cube Reaction Hybrid PRO 625 29

Cube Reaction Hybrid Pro 625 29
Cube Reaction Hybrid PRO 625 29 — Adviesprijs: € 2.699,-

De Reaction Hybrid is geconstrueerd rond de extreem compacte maar zeer krachtige Bosch CX aandrijflijn, met als oersterke ruggengraat een onderbuis met geïntegreerde motor en accu. In combinatie met onze vermaarde Agile Ride geometrie levert dat een lichte maar sterke e-mountainbike op, die een speels karakter combineert met een zeer hoge mate van stabiliteit en controle. Alle kabels lopen binnendoor; zo worden de sierlijke lijnen van het frame niet verstoord en ben je bovendien zeker van langdurig soepel schakelen. We hebben zelfs gedacht aan de mogelijkheid om een verstelbare zadelpen te monteren en ook montagepunten voor een achterstandaard of bagagedrager zijn we niet vergeten.

De Reaction Hybrid Pro is een Bosch e-mountainbike die z’n berijder helpt meer te halen uit z’n routes. Het slanke frame is opgebouwd rond een Bosch CX aandrijflijn, inclusief Purion display. Een 12-speed Sram transmissie brengt jouw kracht en die van de motor soepel over op het achterwiel. Vanwege het brede bereik kom je nergens versnellingen tekort. Betrouwbare Shimano schijfremmen verzorgen het vertragen, banden van Schwalbe het rollen. In combinatie met de verende voorvork van Suntour zijn grip en comfort hiermee verzekerd. Wat houd je nog tegen?

Hardtail — Aim EX

Cube Aim EX
Cube Aim EX — Adviesprijs: € 549,-

Je wilt een bike die zich intuïtief en veilig laat besturen. Om die reden hebben we de Agile Ride geometrie ontwikkeld, voor we een fijne mix van levendigheid enerzijds en stabiliteit en controleerbaarheid anderzijds. De framebuizen van hoogwaardig 6061 aluminium zijn intensief bewerkt. Daardoor is iedere trap raak, maar is het frame toch comfortabel. Dankzij verborgen montagepunten op de achterbrug kun je als de omstandigheden daarom vragen snel en makkelijk een spatbord en/of een achterdrager monteren. De interne kabeldoorvoer garandeert een strak uiterlijk en weinig onderhoud.

Hoe het komt dat de Aim EX er zo snel uitziet? Omdat-ie ook echt snel is. Maar zonder z’n veelzijdige karakter tekort te doen. De 2×9 aandrijflijn biedt een breed versnellingsbereik en supersoepel schakelen, de krachtige Shimano schijfremmen en de grippy Schwalbe banden stellen je in staat altijd veilig tot stilstand te komen, wat voor weer het ook is. Voorin hangt een soepele voorvork van Suntour, die je desgewenst in steile beklimmingen of lange asfaltpassages kunt blokkeren.

Hardtailaluminium Reaction-modellen

Cube Reaction Pro
Cube Reaction Pro — Adviesprijs: € 1.199,-
Cube Reaction TM
Cube Reaction TM — Adviesprijs: € 1.199,-

De Reaction Pro, een moderne, prestatiegerichte aluminium hardtail, heeft alles in huis dat je van een bike op dit prijspunt verwacht. En meer. Veel meer. Ook dit jaar puilt de specificatielijst uit van de hoogwaardige onderdelen, van een makkelijk instelbare, luchtgeveerde RockShox Judy Silver voorvork tot de boterzacht schakelende 1×12 SLX/XT transmissie van Shimano en de eveneens Japanse Shimano XT schijfremmen voor goed doseerbare stopkracht onder alles weersomstandigheden.

Dit is een heel andere Reaction dan je van ons gewend bent. Staat bij de ‘gewone’ Reactions snelheid voorop, bij de ‘TM’ gaat het om de rijeigenschappen in technisch terrein. Dat is ook de reden, dat we een stel extra robuuste banden rond de brede velgen legden. En dat we een X-Fusion RC 32 voorvork met 130 mm veerweg in de balhoofdbuis staken. Alles voor maximale controle op ruige trails. Ook de breedbandige Sram Eagle 1×12 aandrijflijn past hier perfect bij, evenals de krachtige Magura MT Thirty schijfremmen. En vergeet natuurlijk de dropper-post niet. Kortom; dit is onze meest veelzijdige hardtail voor budgetbewuste bossencrossers en veeleisende trailtijgers.

Full suspension — AMS 100 C:68 SLT 29

Cube AMS 100 C68 SLT 29
Cube AMS 100 C:68 SLT 29 — Adviesprijs: € 6.299,-

Races winnen is een kwestie discipline, van keihard afzien en van een minutieuze voorbereiding. Bij zo’n aanpak hoort een bike als de AMS 100 C:68 SLT 29. Pure snelheid en efficiëntie. Bij zo’n racemachine horen de beste onderdelen. Zoals de draadloze XX1 AXS aandrijflijn van Sram. En een Factory onderstel van Fox, met soepele Kashima-coating. Newmen levert de wielen, het stuur en de zadelpen. Allemaal van carbon natuurlijk. Dus span die spieren, schakel nog even een tandje bij en ga voor die podiumplaats. Want aan het materiaal kan het niet liggen…

Full suspension — Stereo 170 Race 29

Cube Stereo 170 Race 29
Cube Stereo 170 Race 29 — Adviesprijs: € 2.999,-

Je hebt altijd van die lui die zeggen dat je niet alles kunt hebben. De Stereo 170 Race 29 bewijst het tegendeel. Een alles verslindende bergmachine, met rond de onverwoestbare Newman wielen passend rubber van Maxxis. En een onderstel dat dit rubber effectief aan de grond houdt; een dikke Fox Float 38 aan de voorkant, achteraan een Float X2. Krachtige MT5 remmen van Magura garanderen dat je altijd de baas blijft over je bike. En de nieuwe Sram Eagle GX transmissie geeft je het bereik om op eigen kracht weer boven te komen als je eenmaal beneden bent.

Full suspension — Stereo 150 C:62 SL 29 ActionTeam Edition

Cube Stereo 150 C62 SL
Stereo 150 C:62 SL 29 ActionTeam Edition — Adviesprijs: € 3.699,-

Omhoog, omlaag, de Stereo 150 C:62 SL kan alles, met dank aan het lichte maar stijve frame van super-de-luxe C:68 carbon en het hoogwaardige Fox Factory onderstel, met aan de voorkant een 160mm Fox 36. Het geheel rolt op de nieuwe Newmen Evolution wielen, gerubberd met grippy Schwalbes in 2.4 inch. Met een XT 1×12 aandrijflijn en XT vierzuigerremmen is zowel het versnellen als het vertragen in handen van Shimano. Een dropper-post maakt het plaatje af. Duik de ruigste paadjes in en trap daarna relaxed weer naar boven om het kunstje nog eens te herhalen. De Stereo 150 C:68 SL 29 draait er zijn hand niet voor om.

Info

Benieuwd naar alle nieuwe fietsen? Kijk dan snel op www.cube.eu

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!