Trots kondigt CUBE de nieuwe samenwerking aan met Stichting Bassa Biking Team. CUBE heeft zich voor de komende drie jaar verbonden aan de groep enthousiaste en jonge mountainbikers, voorheen bekend als Merida Bassa Biking Team. Vanaf nu zullen zij racen onder de naam CUBE Bassa Biking Team.

Cube Bassa Biking Team

CUBE Bassa Biking Team geeft jonge mountainbikers de ruimte om zichzelf te ontwikkelen in een beschermde en veilige omgeving, naast school en een sociaal leven. Hierbij houdt teammanager Patrick Bassa rekening met het feit dat ieder kind zich ontwikkelt in zijn of haar eigen tempo. Omdat CUBE dezelfde doelstellingen deelt, was de volgende stap logisch. De samenwerking tussen Bassa Team en CUBE was daarom al snel opgezet.

CUBE Bassa Biking Team: “Rijd altijd met plezier”

Stichting Bassa Biking Team is eind jaren ’90 opgericht door Jan en Patrick Bassa. Inmiddels is het team in binnen- en buitenland een bekend begrip en behalen de jonge mountainbikers elk jaar mooie resultaten. De jongens en meiden hebben al vele mooie plekken binnengehaald, zoals in de Benelux Cup, EK Cross Country en het NK Team Relay.

Patrick Bassa verklaart het succes hierachter: “Ons motto is: blijf gewoon jezelf, ook al heb je succes. En beloof geen dingen die je niet waar kunt maken. En het belangrijkste, rijd altijd met plezier!”

Blauw is het nieuwe groen

Cube Bassa Biking Team
Het Cube Bassa Biking Team

Een nieuwe sponsor betekent natuurlijk ook nieuwe tenues en fietsen. Waar Team Bassa eerst nog in het groen fietste, zullen zij dit jaar in het blauw op het parcours verschijnen. De fiets voor het komende jaar is de CUBE Elite C:68X Race, één van de topmodellen uit het CUBE assortiment. Licht, stijf en levendig. En gemaakt van het ultralichte C:68X carbon, waardoor de fiets wel 15% lichter is dan het vorige model.

“Wij zijn ontzettend trots op de nieuwe samenwerking met CUBE Bassa Biking Team,” vertelt Carola Noordermeer, Marketing Manager van CUBE Bikes Nederland. “We zien dat de jongens en meiden van het team een enorme passie hebben voor de sport en volop ondersteuning krijgen in hun ontwikkelen. Dit ondersteunen we graag.”

Het CUBE Bassa Biking Team heeft voor 2020 4 Nieuwelingen Jongens, 2 Nieuwelingen Meisjes en 2 Junioren Mannen onder haar vleugels: Lieke Vos, Luna Cnossen, Ruben van Kerkvoorde, Nick Klijn, Jelmer Bassa, Casper Turk, Mika Bouman en Coen Donker. Zij worden gecoacht door Maikel Govaarts.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!