CUBE neemt ieder jaar haar fietsen goed onder de loep. Dat betekent weer veel mooie veranderingen en nieuwe, frisse kleuren! De nieuwe range mountainbikes voor 2020 is vanaf vandaag te bestellen in de winkel en online. En dit jaar heeft CUBE zichzelf weer mooi overtroffen! Dit zijn de highlights van het nieuwe mountainbike assortiment.

De ultieme mountainbike van 2020? Dat is de CUBE Elite C:68X SLT. Zo monteert CUBE een Sram XX1 Eagle AXS aandrijflijn. Elektrisch, draadloos en ongekend snel en precies. En dus dé transmissie voor de beste Elite. En de oude Elite was al licht, stijf en levendig. Maar met de nieuwste carbontechnologie, de C:68X, is de nieuwe Elite 15% lichter dan zijn voorgangen. Ditzelfde carbon wordt ook gebruikt in de allernieuwste CUBE Litening C:68X, dé racer in het nieuwe assortiment. Ook de CUBE Reaction is weer onder handen genomen. Lichter en stijver, maar ook dynamischer en comfortabeler; een kortere achterbrug zorgt voor snaarstrak sturen en ongekende acceleratie.

Ook de fully-liefhebbers kunnen hun geluk weer op. Deze nieuwe CUBE Stereo 170, CUBE’s dubbelgeveerde grootwieler, maakt zelfs van de meest ruige trails een gladde asfaltweg. Maar ook de CUBE AMS 100 en CUBE Stereo 150, 140 en 120 zijn dit jaar weer netjes van de partij. Van deze fietsen is het frame geheel veranderd. De toptube is schuiner geplaatst, zodat zowel mannen als vrouwen met deze mountainbikes de trails af kunnen crossen. En de lijn loopt prachtig door naar achteren, voor het allerbeste design!

Kijk op www.cube.eu en ontdek het allernieuwste CUBE assortiment!

Cube Elite C:68X SLT

Cube Elite C:68X SLT
Prijs: € 5.199,-

We maken onze technici en product-managers nergens blijer mee dan met het verzoek om de ultieme bike te bouwen, ongeacht de kosten. In het geval van de gloednieuwe Elite C:68X SLT gingen ze helemaal los. Zo monteerden ze een Sram XX1 Eagle AXS aandrijflijn. Elektrisch, draadloos en ongekend snel en precies. En dus dé transmissie voor onze beste en duurste Elite. Een bijpassend paar lichtgewicht Sram Level Ultimate hydraulische remmen levert subliem doseerbare stopkracht, terwijl carbon wielen van Newmen de roterende massa aangenaam laag houden. De cockpit is eveneens van Newmen, uiteraard ook van carbon. Een lichtgewicht Fox Float SC Factory met 100mm veerweg zorgt voor tractie aan de voorkant. Maar met het monteren van de beste en lichtste componenten die de markt te bieden heeft ben je er natuurlijk niet. Onze befaamde Algile Ride geometrie werd gefinetuned, voor nog meer controle en comfort, zonder het levendig karakter dat de oude Elite kenmerkte te verliezen. Tegelijkertijd zetten onze constructeurs in technisch opzicht alle zeilen bij en wisten ze een 15% lager framegewicht te realiseren. Hoe? De nieuwste generatie C:68X carbon is het antwoord. Het nieuwe Elite frame is dankzij dit materiaal niet alleen extreem licht en efficiënt, maar ook verrassend comfortabel. Ben jij klaar voor het wedstrijdseizoen? De Elite C:68X SLT is het in ieder geval wel.

Als onze technici de afgelopen jaren één ding geleerd hebben, is dat het altijd nóg beter kan. Ze gingen daarom met ons topmodel Elite terug naar de tekentafel. Natuurlijk, de oude Elite was al licht, stijf en levendig. Maar dankzij onze Advanced Twin Mould technologie, die maximale controle biedt als het gaat om het samenvoegen van de verschillende lagen carbon, en de toepassing van nóg hoogwaardiger C:68X carbon, is de nieuwe Elite 15% lichter dan z’n voorganger. Een baanbrekende prestatie in een wereld waar gewichtsbesparingen vrijwel zelden tweecijferig zijn. En daarnaast is het frame ook stijver en efficiënter. Omdat we toch bezig waren, is ook de Agile Ride geometrie van de Elite gefinetuned. Langer, lager en luier, met meer focus op controle. Ook is het comfort naar een nog hoger plan getild. Omdat ieder vezeltje op precies de juiste plek ligt en de staande achtervork zeer slank is, worden vibraties opgevangen en geabsorbeerd voordat ze het zitvlak van de berijder bereiken. Geen geringe toegevoegde waarde als je uren in het zadel zit! Omdat xc-parkoersen steeds technischer worden, hebben we ook de montage van een vanaf het stuur bedienbare zadelpen al voor je voorbereid. Beter dan z’n voorganger? Absoluut! De beste in z’n klasse? Dat is aan jou om te beoordelen…

Cube Stereo 150 C:68 TM 29

Cube Stereo 150 C68 TM 29
Prijs: € 4.499,-

Er was een tijd dat je goede afdaalkwaliteiten moest bekopen met waardeloze klimeigenschappen. Die tijd is definitief voorbij. Maak kennis met de Stereo 150 C:68 TM 29; een rasechte all-mountain die voorgoed jouw perceptie verandert van wat wel en wat niet met een bike met zoveel veerweg kan. De basis is ons hoogwaardige C:68 carbon, waarvan onze technici een onvoorstelbaar licht en stijf frame gemaakt hebben, dat bijna net zo snel tegen de zwaartekracht in wil als met de zwaartekracht mee. Het onderstel, samengesteld uit een Fox 36 Float Factory vooraan (160 mm) en een Fox Float X2 aan de achterkant, strijkt keien en geulen glad alsof ze niet bestaan. Ondertussen biedt een enkelvoudige Sram Eagle 12-speed versnellingsbak een versnellingsbereik dat niets te wensen overlaat. Ook het vertragen wordt door Sram verzorgt. Ondanks hun lage gewicht leveren de nieuwe G2 RSC remmen volop stopkracht, met dank ook aan de lekker grote 200mm remschijf aan de voorkant. De roterende massa wordt geleverd door Newmen en Schwalbe, in de vorm van 30 mm brede Evolution velgen met een Schwalbe Magic Mary aan de voorkant en een Hans Dampf achteraan, beide met een onverwoestbaar Super Gravity-karkas en de lekker grippy Addix Soft-compound. De onmisbare afmaker is een door-en-door betrouwbare Fox Transfer dropper-post, met – net als op de veerelementen – de onvolprezen Kashima coating. Van welke berg je ook afknalt, met de Stereo 150 C:68 TM 29 doe je dat sneller en soepeler.

Een mountainbike maken waarmee je de probleemloos de ruigste paden als ontbijt, lunch én diner verorbert en die tegelijkertijd levendig en wendbaar is? Dat is een stuk moeilijker dan je zou denken. Gelukkig is ons team van ervaren constructeurs tegen deze schijnbaar onmogelijke taak opgewassen. Althans, die conclusie mag je wel trekken als je op de nieuwe Stereo 150 C:62 29 gereden hebt. Het carbon frame met grote 29er wielen, 75,5 graden zithoek en 66 graden stuurhoek (met 160 mm vork) is langer, lager en luier dan alles wat we hiervoor gemaakt hebben, voor voldoende feed-back en superieure downhill-eigenschappen. Maar de speelsheid waarom onze bikes zo bekend staan, is hiermee zeker niet verdwenen. Integendeel: veel speelser dan dit vind je ze niet, met dank ook aan het progressieve onderstel. Veel preciezer en stabieler vind je ze trouwens ook niet. Het lichte, maar stijve frame van deze über-allrounder volgt nauwkeurig de instructies van z’n berijder. Ook de detaillering klopt als een bus: boost-assen, ISCC05 chainguide-nokjes, plaats voor een grote bidon, interne kabeldoorvoer. Of we overal aan gedacht hebben? Zeker weten!

Cube AMS 100 C:68 TM 29

Cube AMS 100 C68 TM 29
Prijs: € 4.299,-

Deze bike is niet wat het lijkt. Want met een pakket doordachte aanpassingen hebben onze technici de lichtgewicht race-fully AMS 100 29 verandert in een rasechte trail-killer. Hoe ze dat gedaan hebben? Onder andere door in het lichte, stijve en efficiënte frame van C:68 carbon een Fox 34 te hangen met 120 mm veerweg en remote lock-out. Dus niet alleen pijlsnel omhoog, maar ook als een razende omlaag. Met brede Newmen velgen, zodat de grip van de stevige en volumineuze 2.35″ banden geoptimaliseerd wordt. Uiteraard zijn ze niet vergeten een Sram Eagle 1×12 aandrijflijn, een Fox Transfer Factory dropper-post en een setje Shimano XT schijfremmen met grotere remschijven (met vooraan vier- in plaats van twee zuigers) te monteren. Zo is een bike gecreëerd met de snelheid van een xc-racemachine en de downhill-eigenschappen van een echte trailbike. Vandaar de toevoeging TM in de naam. Die letters staan voor Trail Motion. Oftewel: een optimale balans tussen ‘up’ en ‘down’, dat is waar de testwinnende AMS 100 C:68 TM voor staat.

De AMS 100 C:68 29 vertegenwoordigt, als het gaat om carbonconstructie, de absolute top. Op basis van ons zeer hoogwaardig, extreem lichte C:68 carbon en met behulp van onze eigen Twin Mold technologie, creëerden onze constructeurs het beste dubbelgeveerde frame dat technisch mogelijk is. Iedere vezel zit precies op de juiste plek en loopt in precies de juiste richting, waardoor stijfheid en gewicht geoptimaliseerd zijn zonder een grammetje overgewicht. Lean and mean en uiteraard met extra brede Boost assen voor en achter, voor een ongeëvenaarde stijfheid, directheid en stuurprecisie. De draaipunten en bouten van ons beproefde, efficiënte veersysteem met Horst-link hebben we mooi weggewerkt, waardoor de AMS 100 C:68 er ongekend strak uitziet. Natuurlijk lopen alle kabels binnendoor. Of we nog iets vergeten zijn? Zeker weten van niet! Dit is de ultieme xc-fully.

Cube Stereo 170 TM 29

Cube Stereo 170 TM 29
Prijs: € 3.699,-

Nog niet eens zo heel lang geleden werd je uitgelachen als je met een 29er kwam aanzetten. Nou, met de nieuwe Stereo 170 TM 29 valt er niks meer te lachen. Deze dubbelgeveerde grootwieler maakt zelfs van de meest ruige trails een gladde asfaltweg. Lijkt simpel als je de Stereo 170 ziet staan, zo goed ziet ’ie eruit. Maar de weg ernaartoe was niet makkelijk. Gelukkig hebben we een ploeg uitermate deskundige techneuten rondlopen, die al hun kennis en ervaring in de strijd geworpen hebben om van de combinatie ‘grote wielen plus veel veerweg’ een geslaagd geheel te maken. Zoals altijd zit de schoonheid in de details. Zo is de 180mm RockShox Lyric in een angle-set gestoken, zodat je de balhoofdbuishoek met ruim een halve graad verder kunt afvlakken (van 65° naar 64,4°). En laat de RockShox Super Deluxe Coil achterdemper zich met een draaischakelaar op het stuur progressiever maken. Precies wat je nodig hebt als je je bike regelmatig lekker laat vliegen. Dankzij de flip-chip op de rocker kun je trouwens ook een air-shock monteren. Ook de rest van de componenten is geselecteerd op sterkte en belastbaarheid. Zoals een cockpit, wielen en banden van e*thirteen, krachtige XT vierzuigerremmen van Shimano en een XT 1×12 aandrijflijn met een bereik dat groot genoeg is om na een gloeiende afdaling ook weer op eigen kracht boven te komen. Is dit een bike voor iedereen? Zeker niet. Maar als de trails die jij graag rijdt snel, steil en ongenadig zijn, dan moet je de Stereo 170 TM 29 zeker hebben.

Er is niets waarmee je onze techneuten en testrijders blijer maakt dan een flinke uitdaging. Dus toen we ze vroegen om een dikke, dubbelgeveerde enduro-bike met grote 29er wielen te ontwikkelen, gingen ze zonder blikken of blozen aan de slag. Zo zijn ze. Niet lullen maar poetsen. Met vele jaren ervaring in het telkens weer verfijnen van ons befaamde vierpuntsveersysteem, sleutelden ze net zo lang aan de positie van de draaipunten en de aansturing van de demper, tot ze helemaal tevreden waren. En toen dat voor elkaar was, werd iedere framebuis onder een vergrootglas gelegd – figuurlijk gesproken – tot de juiste vorm en wanddikte bepaald was voor een optimale mix van gewicht, stijfheid en sterkte. Vervolgens gingen onze Willie Wortels ermee aan de slag in de high-tech martelkamer waar we onze nieuwe frames testen, om er voor te zorgen dat de praktijk waarmaakt wat de theorie beloofd. En dat doet het, missie geslaagd. Datzelfde geldt overigens ook voor de nogmaals verfijnde Agile Ride geometrie, die stabiliteit en controle biedt in ruig terrein en op hoge snelheden, zonder de levendigheid die onze fullies zo kenmerkt weg te nemen. Kortom, onze technici en teamrijders hebben de uitdaging die ze zijn aangegaan met vlak en wimpel volbracht. Nu is het jouw beurt om de handschoen op te pakken. De Cube Stereo 170 TM 29 is er klaar voor.

Cube Stereo 140 HPC RACE 27.5

Cube Stereo 140 HPC Race 27.5
Prijs: € 2.499,-

Is de Stereo 140 HPC Race 27.5, met z’n carbon frame en aluminium achterdriehoek, de beste all-mountain die we ooit gemaakt hebben. Zou zo maar kunnen. Het lichte, stijve en vooral veelzijdigere totaalpakket leverde niet alleen lof op van de internationale mountainbike-pers, maar ook een imposante reeks testoverwinningen. Er is geen pad dat je met deze bike niet op of af komt, met dank aan onze uitgebalanceerde Agile Trail geometrie en het efficiënte vierpunts onderstel met Horst-link en Fox vering. Een Rhythm 34 aan de voorkant en een Float DPS achteraan. Een makkelijk instelbare combi, met prestaties waarvan je verstelt zult staan. De Fulcrum wielen zijn niet alleen sterk, maar dankzij hun brede velg kun je de banden met een lagere druk rijden, voor nóg meer tractie. De nieuwe Shimano XT/SLX 1×12 transmissie biedt dankzij de 10-51 cassette een ongekende bandbreedte. Betrouwbare Shimano schijfremmen, met aan de voorkant een remklauw met vier zuigers, leveren overal en altijd voldoende stopkracht. En vanzelfsprekend is er een verstelbare zadelpen aan boord. Zo kom je snel en gecontroleerd de steilste paden af. Denk je dat we overdrijven? Neem zelf de proef op de som. Je zult niet teleurgesteld zijn.

De mountainbikesport evolueert razendsnel. Snelheden worden hoger, trails uitdagender. Om die uitdaging aan te kunnen hebben we onze ingenieurs de Stereo 140 HPC 27.5 te ontwikkeld. Het resultaat van hun inspanningen onderscheidt zich niet alleen door z’n – al zeggen we het zelf – uitzonderlijk strakke looks (check die weggewerkte draaipunten en de korte rocker), maar ook omdat we de laatste inzichten van onze team-riders verwerkt hebben. Zoals een kortere achterbrug met extra brede en stabiele Boost steekas, voor meer wendbaarheid en stijfheid. En een steilere zitbuis voor een geoptimaliseerde klimpositie. Uiteraard is ook de reach gegroeid en is de balhoofdbuishoek flauwer geworden. Bovendien hebben we een 150 mm vork in de balhoofdbuis gestoken, waardoor de controle in steil en stenig terrein eens te meer verbetert wordt. Dankzij de volumineuze onderbuis is de carbon voordriehoek extreem stijf. En door de achterdriehoek uit hoogwaardig 6061 aluminium te construeren, blijft de prijs voor een bike van dit kaliber toch bescheiden. Op naar de Alpen dus!

Cube Reaction C:62 SL

Cube Reaction C62 SL
Prijs: € 2.299,-

Als je de concurrentie in een wolk van stof achter je wilt laten, heb je het juiste gereedschap nodig. Iets als de Reaction C:62 SL. Onze technici ontwikkelden hiervoor een frame gemaakt van ons hoogwaardige C:62 carbon, dat niet alleen lichter en stijver is, maar vooral ook dynamischer en comfortabeler, met een korte achterbrug voor snaarstrak sturen en een ongekende acceleratie. Ook de onderdelen staan op hoog niveau, met een betrouwbare en breedbandige Shimano XT 1×12 aandrijflijn met bijpassende remmen, voor effectief en betrouwbaar vertragen. Een hoogwaardige Fox 32 Float voorvork houdt het voorwiel te allen tijde aan de grond. De lichte en stijve Fulcrum wielen zorgen voor superieure acceleratie, snelle Schwalbe banden garanderen de hoogste topsnelheid. En met de lichte maar stijve Newmen cockpit met carbon stuur heb je alles in de hand. Hiermee hebben we gedaan wat we konden, nu moet jij jouw ding nog doen: op jacht gaan naar het podium.

Dit is framebouwkunst op topniveau. Dankzij de toepassing van ons hoogwaardig C:62 carbon is de Reaction C:62 stijver, feller en lichter dan ooit. Maar dat is niet het enige. Dankzij de kortere achtertrein met een extra brede Boost steekas is de wendbaarheid vergroot en het acceleratievermogen verbeterd. Dat het geheel onder alle omstandigheden en in alle soorten terrein controleerbaar blijft, wordt gewaarborgd door onze legendarische Agile Ride geometrie. Want snelheid en wendbaarheid zijn niks waard zonder stabiliteit en controle. Wie nog meer controle wil: aan een kabeldoorvoer voor een vanaf het stuur verstelbare hydraulische zadelpen is reeds gedacht. Ook comfort heeft veel aandacht gehad; een slanke staande achtervork en een dunne, flexibele zadelpen halen de scherpe randjes effectief uit de ondergrond, zodat je langer fris blijft. Ook de kabels blijven overigens langer fris en schoon, met dank aan de fraaie interne kabeldoorvoer. De perfecte speedmachine? Zou zo maar kunnen.

Cube Stereo 120 HPC SLT 29

Cube Stereo 120 HPC SLT 29 carbon
Prijs: € 3.699,-

Met z’n geavanceerde carbon frame en veelzijdige Agile Trail geometrie is de nieuwe Stereo 120 SLT 29 het spreekwoordelijke schaap met vijf poten. Er is haast niks dat deze bike niet kan. Of je wilt excelleren in een marathon, met je maten lekker over de Heuvelrug wilt knallen of een meerdaagse tocht wilt maken door de Alpen, het kan allemaal. Het efficiënte onderstel werkt met de luxe Factory veerelementen van Fox, met aan de voorkant een Float 34 Factory en achteraan een Float DPS Factory, beide met de smeuïge Kashima coating, waardoor de vering op het kleinste kiezeltje reageert. De verstelbare zadelpen komt ook bij Fox vandaan en is – hoe zou het anders kunnen – ook voorzien van een goudkleurige Kashima coating. Shimano levert een bijna complete XT groep, uiteraard met de gloednieuwe 1×12 transmissie met 10-51 cassette en met aan de voorkant een extra krachtige rem met vier zuigers. We schrijven ‘bijna’ compleet XT, want de crank is van e*thirteen. Reden: die is van carbon, voor een nog lager gewicht. De lichte maar sterke Newmen Evolution wielen passen hier perfect bij. Op zoek naar één bike voor alles? Dit is ’m!

Het succes van onze vorig jaar geïntroduceerde Stereo 120 29 moest natuurlijk een vervolg krijgen. Dat is de nieuwe Stereo 120 29 HPC. Bij dit model is de voordriehoek niet meer van aluminium, maar van carbon, voor een nóg lager gewicht, zonder in te leveren op sterkte. Dat kan je wel aan onze constructeurs overlaten, na al die jaren weten ze precies waar je wel en waar je geen gewicht kunt besparen. En mochten ze zich vergissen, dan is er altijd nog ons huiseigen testlab, waar prototypes, voorseriemodellen én seriemodellen grondig getest worden. Dankzij deze voor frames fysieke martelgang weet jij zeker dat je een door-en-door beproefd product koopt. De rest van de fiets is zoals je van de Stereo 120 29 gewend bent. De aansturing van de demper bewijst dat schokdemping en efficiëntie twee kanten van dezelfde medaille zijn. En met de moderne Agile Trail geometrie tonen we aan dat wendbaarheid en stabiliteit makkelijk in één fiets kunnen samengaan.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!