Op 19 februari wordt, alweer voor de 8e keer, de sfeervolle Cross for the Crocus mountainbiketour gereden. Hierbij draait het behalve om Sportief fietsen ook om iets meer: om een bijzonder doel: strijden tegen kanker, leven ondanks kanker. Zeer betrokken mensen zetten zich graag hiervoor in. Drie goed uitgepijlde afstanden (25 km, 45 km of 70 km) grotendeels over de beste MTB-tracks van Brabant om de gewilde paarse krokus te verdienen.

De paarse krokus

De kleur paars staat symbool voor de hoop en de verwachting dat het goede overwint. De krokus staat symbool voor een nieuw leven. Alle inschrijfgelden, 10 euro per persoon, van deze toertocht gaan 100% naar goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat. Afgelopen edities steunden we met meer dan € 56.000 het KWF fonds, teams die voor het KWF de Alpe d’Huez beklimmen, Inloophuis Poppy’s in Oosterhout, een ontmoetingsplek voor mensen die geraakt zijn door kanker, en het Hospice in Dongen.

Niet zo maar een mountainbiketour – dé goede doelen-toertocht op de nummer 1 tracks van Brabant.

Cross for the Crocus

De mensen achter Cross for the Crocus (www.crossforthecrocus.nl) hebben wel allemaal een zwaarwegende reden: hun persoonlijke ervaringen met kanker. Zij zijn zelf geraakt door kanker. Of kennen iemand in hun naaste omgeving die met kanker heeft moeten kennismaken. Die ziekte heeft hen gelukkig niet lamgeslagen, maar juist vastberaden gemaakt. Het heeft hen energie en kracht gegeven om iets te doen voor mensen die in dat akelige schuitje zitten.

Bijzondere mountainbiketocht

Cross for the CrocusDe Cross for the Crocus is een uitdagend parcours met onderweg een bijzonder stiltemoment. Initiatiefnemer Jan-Willem Cornelisse nam in 2010 deel aan de Alpe d’Huzes en kwam in Team Oosterhout al snel veel enthousiastelingen tegen die zich ook wilden inzetten voor de strijd tegen kanker. Zo ontstond het idee om met een mountainbiketour geld op te halen. De eerste keer, in 2010, reden er al 650 mensen mee. Een jaar later werd de Stichting Wielerpromotie Oosterhout opgericht, die nu elk voorjaar de Cross for the Crocus organiseert. De achtste editie van Cross for the Crocus vindt plaats op 19 februari 2017. Ook zijn er inmiddels al weer vrijwilligers en sponsoren aangehaakt. Het deelnemersgeld van 10 euro p.p. gaat volledig naar het goede doel.

De nummer 1 tracks van Brabant zijn uitgebreid

Door de prachtige bossen, zandverstuivingen en heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen liggen de geroemde MTB Tracks Oosterhout. Sinds 1994 is het technische parcours Dorst een begrip onder de gepassioneerde MTBer vanuit heel Nederland. Al enige jaren is deze route uitgebreid met het wat laagdrempelige maar prachtige Cadettenkamp parcours. Vanaf dit jaar is daar er het zeer diverse parcours Vrachelen bijgekomen die het beste van beide bestaande routes combineert. De MTB Tracks Oosterhout vormen grotendeels de basis voor de Cross for the Crocus. De ervaren organisatie, goede verzorging en uitstekende tracks staan garant voor een geweldige toertocht voor het goede doel.

Stilteplek in mountainbiketour

In samenwerking met KWF Oosterhout is er tijdens de Cross for the Crocus een stilteplek ingericht om stil te staan bij dierbaren die in gevecht zijn of deze hebben verloren van deze vreselijke ziekte. Voor veel deelnemers geldt, dat deze tocht ook ergens over gaat. Je fietst voor het goede doel. Dat merk je bijvoorbeeld bij deze stilteplek. Een hart gemaakt van kaarsjes, waar je kunt denken aan iemand met kanker. Dat maakt deze tocht extra bijzonder.

Deelnemen aan de Cross for the Crocus

Cross for the CrocusStart en finish zijn vanaf Kamphuis Ahoy in Oosterhout. De inschrijfbalie is om 8.15 geopend op 19 februari. Er zijn drie routes: van 25, 45 en 75 km. Het parcours is zeer gevarieerd en zowel sportief als qua omgeving erg aantrekkelijk. Onder de voorinschrijvingen worden leuke prijzen als een gesigneerd shirt van Steven Kruijswijk en een gratis sportabonnement verloot. Let op: maximaal worden 1.250 deelnemers kunnen meedoen aan tocht. Wees er daarom snel bij!

Een mountainbiketour met een speciale betekenis, waarbij deelnemers behalve van hun sportieve prestatie ook voldoening krijgen van het steunen van het goede doel.

Info

De inschrijving bedraagt slechts 10 euro p.p.
Meer informatie, voorinschrijving en/of aanmelden: www.crossforthecrocus.nl

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!