Eind augustus vond de jaarlijkse huisshow plaats van Hartje, onder andere fabrikant van het fietsmerk Conway. Bikefreak-magazine reisde af naar Zutphen om daar de nieuwigheden op gebied van MTB en e-MTB voor 2021 te aanschouwen.

MTB

Huisshow Hartje toont nieuwe collectie Conway met spectaculaire RLC FS full suspension

Conway RLC FS 4
Conway RLC FS 4

Naast de enorme vernieuwingen die Conway afgelopen jaar wist te realiseren door de introductie van de nieuwe 2020 enduro WME-modellen met 150- of 170 mm veerweg, is er voor komend jaar nu ook een gloednieuwe 2021 RLC FS full suspension met 100 mm veerweg gebaseerd op de vorig jaar geïntroduceerde RLC-hardtail. De nieuwe RLC FS is in samenwerking met het Conway Factory Racing Team ontwikkeld en is voorzien van een volledig carbon frame. Verkrijgbaar met Sram- of Shimano-afmontage.

Conway RLC FS 4
Conway RLC FS 4
Conway RLC FS 4
Conway RLC FS 4
Conway RLC FS 4
Conway RLC FS 4
Conway RLC 4
Conway RLC 4

De RLC-hardtail heeft tov van vorig jaar ook wat vernieuwingen ondergaan. Zo is de het design en afmontage geoptimaliseerd, waardoor de prijs/kwaliteit werd verbeterd.

e-MTB

Conway Cairon S 629 & Cairon S 229
Conway Cairon S 629 & Cairon S 229

De Cairon e-MTB hardtails zijn voor 2021 voorzien van de nieuwste 4e generatie Bosch Performance CX-motoren (85 Nm) en uitgerust met een grotere interne accu van 625 Wh, waardoor er meer power en actieradius onstaat. Verkrijgbaar met grote 29er banden of kleinere 27.5 banden. De Cairon is ook leverbaar met spatborden en bagagedrager, waardoor een stoere woon-werkfiets of vakantie e-MTB ontstaat.

Conway Xyron S 527
Conway Xyron S 527

De Xyron-serie uit 2020 krijgt voortaan de naam Xyron S, en is nu voorzien van de nieuwe 4e generatie Bosch Performance CX-motoren met 85 Nm en 625 Wh-accu. Geheel nieuw voor 2021 is eWME-serie van Conway, voorzien van de nieuwe sterke EP8 Shimano-motor met interne 630 Wh-accu. Een foto van de eWME is helaas nog niet voorhanden.

Info

www.conway-bikes.com
Magazine Blog © Bikefreak-magazine

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!