Er is een nieuwe fiets op de markt. Eén die gebouwd is om heel te blijven, die je niet teleurstelt. Als je steile beklimmingen doet, in praktisch vrije val de hellingen af dendert of er uur na uur mee blijft doorrijden, heb je een fiets nodig die je kunt vertrouwen — een fiets die handgemaakt is van goed, ouderwets, luchtgehard en hittebehandeld staal.

Inderdaad. Staal, en niet zomaar staal. De koning van staal, gekroond met de nummers acht, vijf en drie. Zoals in Reynolds 853 stalen buizen. Een materiaal dat zó sterk en zó licht is dat fietsliefhebbers misschien al duizend paragrafen over hebben neergeschreven over zijn sublieme rijkwaliteit. Rij ermee en je zult begrijpen waarom… ‘steal is real’

Niner SIR 9Met rijkwaliteit en veelzijdigheid in gedachten, heeft Niner veel aandacht besteed aan dit zeer belangrijke deel van het frame. De PF30 bottom bracket staat je toe een standaard press fit trapaslager te monteren of, als je het simpeler wilt, een excentrisch lager te gebruiken en de fiets als single speed af te monteren.

Het punt waar de liggende achtervork en de bracketas samenkomen, is een technologisch hoogtepunt. Om sterkte en stijfheid te verhogen, en om te antwoorden aan de ISO standaard voor mountainbikes, heeft Niner dit punt praktisch als één stuk ontworpen, wat het mogelijk maakt om langere en sterkere lasnaden aan de bracketas te maken. En binnenin is een extra plaat verstopt, die de stijfheid vergroot.

Niner SIR 9Word de baas van je rit met dit frame van Reynolds 853-staal, dat ontworpen is rond de Niner (R)Evolution trail geometrie, die van de rijder vraagt om zijn grenzen te overschrijden. Rijd er de moeilijkste paden mee — zo snel mogelijk! Het frame is namelijk gemaakt van een echt door de tijd getest materiaal dat gehard is met lucht en een hittebehandeling heeft ondergaan. Het rijkarakter van de SIR 9 is efficiënt maar toch comfortabel, wat je doet denken aan de tijd dat alles eenvoudig was: een tijd zonder draaipunten en ongewenst inveren tijdens het trappen. Een tijd waar alle energie die je in de pedalen joeg, je vooruit bewoog.

Do it most

Niner SIR 9Eén fiets voor alles? Bestaat dat überhaupt? De eenhoorn onder de fietsen? Misschien, maar Niner noemt de nieuwe SIR 9 niet ‘de fiets voor alles’, ondanks dat ze eenhoorns leuk vinden. Deze fiets is geen grappig uitziend paard met een hoorn die uit zijn hoofd steekt.

Wat Niner wél gebruikt, is de beschrijving ‘do-it-most’. Je kunt met deze fiets het meeste wat je ermee wilt doen, bereiken — en op een goede manier. Nee, het is geen lichtgewicht race-mtb, maar je kunt er zeker wedstrijden mee rijden (het is dan ook geen zwaargewicht). Het is eveneens geen downhill-fiets met 25 cm veerweg, maar je kunt er zeker de bergen mee af knallen. Het is tenslotte ook geen gravelfiets met dunne banden, maar je kunt er je bagage aan hangen en erop uit trekken. Het is écht een fiets waarop je het meeste kan doen.

Samengevat

  • ontworpen voor gebruik met een voorvork met 120 mm veerweg
  • montagemogelijkheid voor 27.5 plus of 29er-wielen dankzij Boost-naven
  • 18 bevestigingspunten voor bagagedragers, spatborden, fietstassen, bidonhouders, etc.
  • een unieke, herontworpen koppeling tussen bracketas en liggende achtervork met een verborgen plaat, om sterkte en stijfheid te verbeteren
  • de verbazingwekkende rijkwaliteit van de Reynolds 853-stalen buizen. De rijders die het weten, waarderen het verschil

Info

www.ninerbikes.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!