Als je XC zegt, zeg je ‘efficiëntie’. Hoe lichter je uitrusting, hoe sneller je klimt. Wat naar boven gaat, moet echter ook weer naar beneden. Of het nu gaat om een technische World Cup singletrack of langgerekte offroad trails op de Cape Epic, dankzij de opkomst van de lichte full suspension genieten racers van extra grip en comfort. Zowel tijdens het klimmen, als het dalen.

Met de nieuwe Lux bouwden de Canyon ingenieurs voort op het succes van zijn voorganger. Hun missie? De ultieme full suspension XC race bike ontwikkelen. Ze stelden bijzonder ambitieuze doelen. Gewicht voor frame en vork moest onder de 2000 gram blijven. Bovendien moest het frame ruimte bieden voor twee grote 800ml bidons. Ongeacht de framemaat. Door de horizontale afstelling van de 100mm demper en vernieuwde suspension linkage, verbetert de tractie op steile beklimmingen en is de Lux opgewassen tegen het meest ruige en technische terrein.

Al in de prototype fase kende de nieuwe Lux een vliegende start op de 2018 ABSA Cape Epic. Alban Lakata en Kristian Hynek boekten met de nieuwe fully gelijk een etappewinst. In het World Cup circuit bracht deze bike Pauline Ferrand-Prévot en Mathieu Van der Poel al naar meerdere podiumplaatsen, terwijl het seizoen nog maar net begon. Kortom, de nieuwe Lux geeft de rijders de snelheid die ze nodig hebben om te vliegen.

Zes modellen, verdeeld over twee frame platforms, maken deel uit van het Lux aanbod. Zo vinden zowel liefhebbers als toegewijde racers wat ze nodig hebben. Vier Lux CF SL modellen – prijzen beginnen vanaf € 2.599 – zijn uitgerust met een 110mm voorvork, terwijl twee high-end Lux CF SLX modellen voorzien zijn van 100mm vorken om perfect aan te sluiten bij hun lage gewicht. De Lux CF SLX is ook beschikbaar als frameset, inclusief demper. Alle fietsen, met uitzondering van de twee basis CF SL modellen, zijn uitgerust met dropper posts, zodat ze zijn opgewassen tegen de steeds extremere XC parcoursen.

De gloednieuwe Lux is nu beschikbaar om te bestellen. Voor meer informatie, ga naar www.canyon.com/lux/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!