Sinds zijn lancering in modeljaar 2019 heeft de Neuron:ON e-mountainbike bewezen dat extra power de deur opent naar nieuwe avonturen. Door rijders de mogelijkheid te geven om nog langer, verder en sneller te rijden, wordt de fun factor van iedere rit aanzienlijk verhoogd. Simpel verwoord is de Neuron:ON het schoolvoorbeeld van een uitstekende full-suspension trail bike.

Canyon Neuron:ON

Je klimt comfortabel naar boven en uitdagende afdalingen vormen geen probleem dankzij de 130 mm veerweg. Voor 2020 heeft Canyon de Neuron:ON nog beter gemaakt door in elk model de elektronische aandrijving volledig te integreren.

Canyon Neuron:ON

Het hoofddoel tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Neuron:ON was het stuurgedrag verder verbeteren om de bike nog veelzijdiger te maken. De verandering die zonder twijfel als eerste in het oog springt is de volledige integratie van het aandrijfsysteem en de batterij in het frame. Deze wijziging draait echter om meer dan enkel de looks. Door het lagere zwaartepunt wordt de voorkant van de bike stijver, wat uitstekend tot zijn recht komt op technische trails. Alle Neuron:ON modellen zijn uitgerust met het krachtige Shimano E8000 aandrijfsysteem, om ook de meest uitdagende trails met vertrouwen te trotseren. Een andere nieuwigheid voor 2020 is de aan/uit-knop en USB-oplaadpoort die beide handig gepositioneerd zijn op de bovenbuis.

Canyon Neuron:ON

Net als de vorige generatie van de Neuron:ON zullen de bikes voorzien zijn van twee verschillende wielmaten, afhankelijk van de framemaat. Om ervoor te zorgen dat de bike zijn wendbare karakter behoudt in alle maten, worden de X-Small en Small modellen voorzien van 27.5” (650B) wielen, terwijl Medium, Large en X-Large bikes zijn afgemonteerd met 29” wielen. Dit betekent dat de bike geschikt is voor rijders van uiteenlopende lengtes – van 153 cm tot 192 cm.

Canyon Neuron:ON

De 2020 modellen van de Neuron:ON zullen beschikbaar zijn vanaf 10 maart 2020, exclusief op canyon.com. Er zijn vier modellen in het Neuron:ON aanbod: de Neuron:ON 9.0 (€4.499), 8.0 (€3.999) en de 7.0 en WMN 7.0 (beide €3.599)*. Het topmodel, de Neuron:ON 9.0 is afgemonteerd met een RockShox Pike Ultimate vork, RockShox Deluxe Select demper, Shimano XT versnellingen en remmen, en een Iridium dropper post. Alle modellen zijn eveneens voorzien van verschillende onderdelen die door Canyon zelf werden ontwikkeld: het SD:ON zadel dat speciaal voor e-MTBs is gemaakt, een nieuwe stuur/stuurpen combinatie met interne bekabeling en het Canyon:ON 34-tands kettingblad.

Info

www.canyon.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!